Utorak, 28 Marta, 2023
Rubrika:

Vojinović: Roditelji koji nisu vakcinisali djecu MMR vakcinom, u najskorijem roku to da učine

''Apelujem na sve roditelje koji nisu vakcinisali djecu, da to u najskorijem roku učine, jer na taj način ne štite samo svoju djecu, već čuvaju čitavu populaciju''

Ministar prosvjete Miomir Vojinović i član Nacionalne komisije za imunizaciju pozvao je roditelje koji do sada nisu, da vakcinišu djecu MMR vakcinom.

“Vakcinacija kao mjera prevencije je jedini izbor. Apelujem na sve roditelje koji nisu vakcinisali djecu, da to u najskorijem roku učine, jer na taj način ne štite samo svoju djecu, već čuvaju čitavu populaciju. Moramo biti svjesni upozorenja zdravstvenih poslenika da su djeca u ranom uzrastu najosjetljivija na zarazne bolesti, i ako obole, javlja se veliki broj komplikacija”, kazao je ministar.

Kako je naveo, zdravstvena struka kaže da je ideja vakcinacije da se ne dozvoli da se dijete razboli,” a ako se i razboli da se izbjegnu najteži oblici bolesti”.

“Zato moramo učiniti sve kako bi naša djeca rasla zdrava i živjela u zdravom okruženju. Posebno bih istakao činjenicu da možemo doći u situaciju da zbog neodgovornog ponašanja odraslih, djeca sjutra budu izolovana kako bismo spriječili širenje epidemije morbila koja nam svakodnevno prijeti. Iz tih razloga, još jednom pozivam roditelje da vakcinišu svoju djecu”, zaključio je Vojinović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mino
18.01.2023-14:33 14:33

Ne volem vakcine. Ne . Ali sto se mora mora se.A nikako da izvalim sto mislim. Dakle ,Djedovi sa drugaricama takodje na vakcinaciju sa unukama i unucima protiv Varicella. Naceraste me u wikipediu.