Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlaović: Zajedničkim snagama stvoriti dobre socio-ekonomske uslove za sve zaposlene u kulturi

Ona je danas, u kabinetu Ministarstva kulture i medija, primila predstavnike umjetničke grupe poslova koji su proteklih dana izražavali nezadovoljstvo povodom aktuelnog Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture

Ministarstvo kulture i medija daje punu podršku predstavnicima umjetničke grupe poslova kako bi se dijalogom došlo do rješenja za njihovo uvećanje koeficijenata, saopštila je resorna ministarka, Maša Vlaović.

Ona je danas, u kabinetu Ministarstva kulture i medija, primila predstavnike umjetničke grupe poslova koji su proteklih dana izražavali nezadovoljstvo povodom aktuelnog Granskog kolektivnog ugovora za oblast kulture.

“Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama stvoriti dobre socio-ekonomske uslove za sve zaposlene u kulturi, imajući u vidu trenutne makroekonomske tokove. Kultura u Crnoj Gori ne smije biti na marginama”, istakla je Vlaović.

Razmatrajući potencijalna dugoročna rješenja u zakonodavnim okvirima na sastanku je usaglašeno da je neophodno djelovati u maniru zajedništva i pozitivnog dijaloga.

Ispred predstavnika umjetničke grupe poslova sastanku su prisustvovali Vukan Pejović, predsjednik Udruženja glumaca Crne Gore, Vuk Vukčević, predsjednik Sindikalne organizacije JU Muzički centar Crne Gore i Vladimir Drobnjak, član Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve