Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlaović: Ljudska prava moraju biti dostupna svima, mediji da doprinesu većoj vidljivosti LGBTIQ populacije

Ministarka kulture i medija, Maša Vlaović, kazala je da u u svemu tome ulogu imaju mediji, koji su ključni činilac u oblikovanju javnog mnjenja i glavni akteri na prvoj liniji borbe protiv predrasuda i stereotipa

Društvo napreduje i granice se pomjeraju samo ako se govori i stalno podsjeća da ljudska prava moraju biti dostupna svima i da su tolerancija i društvo jednakih univerzalne vrijednosti, poručili su iz Ministarstva kulture i medija (MKM) povodom obilježavanja 17. maja – Međunarodnog dana protiv homofobije i transfobije.

Moramo da nastavimo da se borimo za to da se svi ponose onim što jesu, definišu svoj identitet i odluče da budu sa onim koga vole slobodno i da govorimo o poštovanju i prihvatanju različitosti svaki dan, a ne samo na ovaj datum.

Zato danas, na obilježavanju ovog važnog Međunarodnog datuma, podsjećamo da svi ljudi imaju jednaka prava, bez obzira na seksualnu orijentaciju, rodni identitet, pol, rod i polne karakteristike.

Ministarka kulture i medija, Maša Vlaović, kazala je da u u svemu tome ulogu imaju mediji, koji su ključni činilac u oblikovanju javnog mnjenja i glavni akteri na prvoj liniji borbe protiv predrasuda i stereotipa.

“Pozivam medije da svojim izvještavanjem, a uz poštovanje principa novinarske profesije, doprinesu većoj vidljivosti LGBTIQ populacije i pomognu im u ostvarivanju njihovih rođenjem stečenih prava”, rekla je Vlaović.

Jedna od značajnih novina prije novog Prijedloga zakona o medijima jeste uvećanje Fonda za medijski pluralizam kroz koji će se finasirati izrada medijskih sadržaja od javnog interesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve