Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Vladika Boris: Čojskim i junačkim odnosom braniti se od svih onih koji napadaju

Vladika Boris obavio je čak četiri ceremonije krštenja, što je ovaj sveti praznik, Uspenja Presvete Bogorodice, učinilo još više posebnim i svečanim

Njegovo preosvještenstvo, episkop nikšićki Boris, sa svještenstvom, uz prisustvo vjernog naroda crnogorskog, juče je u hramu Sv. Ivana Crnojevića na Cetinju služio svetu arhijerejsku liturgiju, a povodom praznika Uspenja Presvete Bogorodice.

Nakon liturgije, preosvješteni vladika je obavio čak četiri ceremonije krštenja, a što je ovaj sveti praznik učinilo još više posebnim i svečanim.

Besjedu, posvećenu Presvetoj Bogorodici, preosvješteni vladika je završio sljedećim riječima, koje je uputio okupljenim vjernicima:

“Neka bi Gospod Bog u ovim danima iskušenja dao svima nama snage, ljubavi i volje, da uvijek ostanemo na putu naših predaka, da čestito slijedimo njihov put, da volimo druge ljude i da se branimo – u duhovnom i svakom drugom smislu, od svih onih koji napadaju, da bi nas zatrli. Najbolje ćemo se braniti znanjem. Najbolje ćemo se braniti molitvom. Najbolje ćemo se braniti onim našim čojskim i junačkim odnosom prema svemu što dolazi.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve