Vlada Crne Gore najoštrije je osudila lažne medijske objave koje imaju za cilj širenje mržnje i netrpeljivosti, izmišljotina i podvala o navodnom incidentu u podgoričkoj školi koju je objavio portal IN4S, a prenijela srpska agencija Tanjug. Iz Vlade su, u saopštenju naveli da je sve dio osmišljene propagande usmjerene protiv Crne Gore i svih njenih građana.

Nakon što je portal In4s objavio je da su učenici srpske nacionalnosti bili verbalno i fizički napadnuti u školi “Dragiša Ivanović”, što su demantovali iz Uprave škole reagovali su i iz Vlade.

“Najoštrije osuđujemo lažne medijske objave kojima je cilj širenje mržnje i netrpeljivosti. Izmišljotina i podvala o navodnom incidentu u podgoričkoj školi koju je objavio portal IN4S, a prenijela srpska agencija Tanjug, dio je osmišljene propagande usmjerene protiv Crne Gore i svih njenih građana”, navedeno je u saopštenju Vlade.

Posebnu su, kako kažu, zabrinuti što takvi ataci ne zaobilaze ni djecu u našim školama, “koje su primjeri suživota i tolerancije koja krasi našu zemlju”.

Tužilaštvo odmah da reaguje

“Pozivamo Tužilaštvo da odlučno reaguje i stane na put širenju nacionalne mržnje i netrpeljivosti čiji je jedini cilj ugrožavanje mira i stabilnosti u Crnoj Gori”, poručeno je iz Vlade.

Uprava škole negirala da se dogodio incident na nacionalnoj osnovi

Uprava Osnovne škole „Dragiša Ivanović“ negirala je danas da se u toj školi dogodio incident na nacionalnoj osnovi.

Portal In4s prenio je da su učenici srpske nacionalnosti bili verbalno, ali i fizički napadnuti u toj školi, a navodno uprava škole i nastavnici nijesu na to reagovali.

„Kako se u javnosti pojavila informacija, a zapravo dezinformacija o navodnom incidentu u OŠ „Dr Dragiša Ivanović“ ovim putem želimo da demantujem sve navode. Naime, pomenuti događaj se uopšte nije desio u našoj školi i plasirane informacije nijesu istinite“, navedeno je u reagovanju škole.

Iz Uprave škole su apelovali:

“Plasiranje potpuno neistinitih informacija je strašno, a još strašnije kada su u njega upletena djeca. Zato apelujemo kako na medije tako i na sve nadležne organe da zaštite škole od plasiranja neistinitih informacija, koje ugrožavaju naš rad i dobrobit djece.Slažemo se da na nasilje treba hitno reagovati, ali ukoliko se desi. U našoj školi djeca su bila i biće zaštićena u dijelu naših nadležnosti , ali bi svi, pa i predstavnici medija , takođe djecu trebalo da štite. Od sebe samih, pa nadalje”, zaključeno je u reagovanju škole.

Pisanje portala In4s prenijeli su brojni srpski portali, kao i pojedini u Crnoj Gori.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments