Krivično vijeće Višeg suda u Podgorici odbilo je kao neosnovanu žalbu na određivanje pritvora do 30 dana, advokata Borivoja Borovića, branioca okrivljenog seketara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića.

Nenad Vujošević, foto Filip Filipović, standard.co.me

“U ovom slučaju uvažena je žalba Specijalnog državnog tužilaštva i preinačeno rješenje sudije za istragu ovog suda na način što je Vujoševiću određen pritvor i po pritvorskom osnovu iz još jednog člana Zakonika o krivičnom postupku. Protiv ovog rješenja iz stava I žalba nije dozvoljena, dok je protiv ovog rješenja iz stava II dozvoljeno pravo žalbe Apelacionom sudu Crne Gore u roku od 24h od prijema pismenog otpravka rješenja, a preko ovog suda”, saopšteno je iz Višeg suda u Podgorici.

Podsjećamo Vujoševiću je sudija za istragu Viseg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Nenada Vujoševića, SDT tereti da je dio kriminalne grupe odbjeglog biznismena Duška Kneževića. Inače, Knežević je u prethodnom periodu objavio više snimaka na kojem razgovara sa Vujoševićem o najvodnoj korupciji u Vrhovnom državnom tužilaštvu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve