Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore preporučuje građanima da odgode putovanja u područja pogođena korona virusom (COVID-19) do popravljanja epidemiološke situacije.

“Imajući u vidu broj oboljelih u Kini, Republici Koreji, Japanu, Iranu i drugim pogođenim područjima, a posebno u Italiji koja je registrovala nagli skok oboljelih u posljednjoj sedmici, crnogorskim državljanima se savjetuje da prate situaciju, te da se pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravlje i Svjetske zdravstvene organizacije”, saopštili su iz Ministarstva.

Kako ističu, zbog povećanog interesovanja javnosti i medija, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti će svakodnevno informisati javnost o najnovijim saznanjima vezano za virus.

Podsjetimo, ministar zdravlja Kenan Hrapović ranije je saopštio da se povećava vjerovatnoća da koronavirus dođe u Crnu Goru.

On je kazao da laboratorije Instituta za javno zdravlje posjeduju sve potrebne dijagnostikume da nesmetano i samostalno sprovode dijagnostiku novog soja koronavirusa, te da je cjelokupni zdravstveni sistem spreman.

U međuvremenu, u prostorijama Direktorata za vanredne situacije održan sastanak Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje na kome je analizirana trenutna situacija u vezi sa potencijalnom ugroženošću, a izdate su i preporuke kako da se građani zaštite od ovog virusa.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve