Demokratski front je poručio organizatorima protesta “Odupri se-97.000” da, ukoliko žele dogovor, večeras povuku, nametnutu jednostranu platformu (Sporazum o budućnosti) i da se u razgovore krene od bijelog papira bez uslovljavanja.

 

“Ako je svima cilj ostavka Mila Đukanovića i Duška Markovića, otpočnemo razgovore od početka, tj. od praznog, bijelog papira. Mislimo da je to prevashodno u interesu građana koji se,  nakon objavljivanja snimka sa ,”kovertom”, okupljaju već šestu subotu, a istovremeno bi eliminisali svaku sumnju u iskrenost ideje o smjeni režima”, naveli su iz Fronta.

DF je ekspresno reagovao nakon što je pokret “Odupri se” pozvao je sve opozicione partije i poslanike na sastanak večeras u 21 sat, u hotelu Nikić u Podgorici.

Demokratski front ranije danas je nagovijestio je da neće potpisati sporazum koji su opozicionim partijama proslijedili predstavnici pokreta “97.000 odupri se“. Ovaj politički savez smatra da je zadatak protesta da se njima izvrši neizdrživ pritisak na predsjednika Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića kako bi podnijeli ostavke, pa ističu da je pad režima preduslov za bilo kakvu priču o tehničkoj ili drugoj vladi kao i njenom sastavu.

DF je poruka organizatora protesta da neke tačke sporazuma ne mogu biti mijenjane shvatio kao ultimatum, na koji, kako su kazali, neće pristati.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve