Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

Anđušić: Odluka Suda dokazala da su prethodne vlade DPS-a u slučaju privatizacije KAP postupale zakonito i u interesu države

Sada je konačno potvrđeno da Crna Gora prema CEAC-u i En plus grupi nije prekršila ugovor, niti odredbe domaće i međunarodne legislative u ovoj oblasti, već da CEAC nije ispunjavao obaveze

Posljednji poraz Olega Deripaske protiv države Crne Gore pred Vrhovnim sudom u Švedskoj još jednom je pokazao da su prethodne vlade DPS-a u slučaju Kombinata aluminijuma Podgorica, privatizacije i Ugovora o poravnanju uradile sve u okviru domaćih i međunarodnih zakona i pravila, ocijenio je kandidat za poslanika liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada”, Mihailo Anđušić. 

Ovo je, prema njegovim riječima, i “poraz” pojedinih medija koji su, kaže, “najavljivali stotine miliona eura odštete koje će država morati da plati, unaprijed optužujući i presuđujući”.

“Sada je konačno potvrđeno da Crna Gora prema CEAC-u i En plus grupi nije prekršila ugovor, niti odredbe domaće i međunarodne legislative u ovoj oblasti, već da CEAC nije ispunjavao obaveze. Upravo zahvaljući odgovornom odnosu prethodnih vlada, KAP je izbjegao gašenje 2005. godine kao i 2009. kada je potpisan Ugovor o poravnanju nastao zbog svjetske ekonomske krize, koja je najviše pogodila industriju aluminijuma i čelika”, poručio je Anđušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
27.05.2023-16:44 16:44

DPS je radio sve ispravno..zato smo i pobijedili..Ona marsovka nece dobro spavati..nito njeni srbijanski cetnici–