Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

Murinjo: Nijesam ja prodao Salaha, nego Čelsi

Menadžer Mančester junajteda Žose Murinjo, za britanske medije, izjavio je da u vrijeme dok je sjedio na klupi Čelzija nije donio odluku da proda Mohameda Salaha, koji danas sjajno igra u dresu Liverpula i mnogi ga smatraju u ovom trenutku boljim fudbalerom od Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, prenosi Anadolija.

Muhamed Salah,
foto: EPA

Salah je 2016. godine napustio Stamford Bridž i prešao u Romu, koja ga je prošlog ljeta prodala Liverpulu.

Sjajni Egipćanin je od dolaska na Enfild fascinirao fudbalsku javnost postigavši ove sezone 43 gola u svim takmičenjima.

-Ljudi pričaju da sam ja prodao Salaha, a stvari su drugačije. Bio sam taj koji je kupio Salaha. Ja sam rekao Čelziju da ga kupi. Ali, on je došao kao mladić, fizički nije bio spreman, mentalno nije bio spreman, društveno i kulturno je bio izgubljen i sve mu je bilo teško. Čelsi je odlučio da ga proda. Dakle, odluka da ga pošaljemo na pozajmicu bila je zajednička, ali nakon toga odluka o prodaji i korišćenju tog novca za kupovinu drugog igrača nije bila moja “, kazao je Murinjo.

Salah je u Čelsi stigao 2014. godine, ali je posuđen Fiorentini, a zatim i Romi koja je kasnije otkupila njegov ugovor za 15 miliona funti (gotovo 17 miliona eura).

U dresu “plavaca” za dvije sezone odigrao je tek 19 takmičarskih utakmica i postigao dva gola.

izvor: aljazzera.net

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve