Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

ZALIJETANJE I VERBALNA TIRADA MINISTRA NA PROTESTU POLICAJACA Rmandić: ”Vama će suditi krivični sud”

Adžić je nakon verbalne tirade, otišao jer ''je rekao sve što je imao''. Neko od okupljenih mu je dobacio ''pobježe'', nakon čega se zajapureni Adžić zaletio prema demonstrantima, ali se brzo vratio. Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđan Keković kazao je da je razočaran današnjim ponašanjem ministra unutrašnjih poslova. Rmandić mu je poručio da će mu suditi krivični sud.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručio je danas da broj okupljenih policajaca na protestu govori o argumentima Nezavisnog sindikata policije. On se pojavio na skupu ispred zgrade MUP-a gdje je organizovan protest sindikata policije. Ministar se u jednom momentu zaletio prema okupljenima, nakon čega je uslijedila žučna rasprava Adžića i predsjednika Nezavisnog sindikata policije Igora Rmandića.

Nakon što se pojavio Adžić, Rmandić mu je poručio da nije poželjan tu i da treba da se vrati odakle je došao.

“Imate duplo veće plate nego što ste imali, milion i osamsto hiljada eura za rješavanje stambenih pitanja u naredne tri godine. Rade se zgrade u Baru, Podgoricu, radiće se u Kolašinu. Danas ste pokazali svu svoju snagu”, kazao je Adžić na protestu, nakon čega je došlo do verbalnog sukoba.

On je rekao da predstavnici Nezavisnog sindikata obmanama smanjuju podršku.

U toku rasprave sa Rmandićem, Adžić je rekao da će mu ”suditi javnost”, na što mu je predsjednik Nezavisnog sindikata odgovorio da će ”Vama suditi krivični sud”. Adžić je nakon verbalne tirade prema okupljenima, otišao jer ”je rekao sve što je imao”.

Neko od okupljenih mu je dobacio ”što pobježe”, nakon čega se zajapureni Adžić zaletio prema demonstrantima, ali se brzo vratio. Zatim su mu prisutni dobacivali ”kukavice”, ”sram te bilo” i ”sramoto za policiju”.

Dugačka lista zamjerki

Rmandić je istakao da je dugačka je lista zamjerki na rad Adžića.

”Potpuno nezakonit rad njega i njegovog okruženja, donošenje nezakonitih odluka, raspisivanje javnih oglasa namještenih za svoje partijske drugoe gdje eliminiše hrabre, časne, dugogodišnje policajce Crne Gore, ne dozvolja im da napreduju, a na njihova mjesta pokušava da ugura svoje partijeske drugove koji nemaju veze sa policijom. Zar to nije uništavanje policijske organizacije”, upitao je Rmandić.

Zatim se obratio Adžiću, poručujući mu da nije poželjan na ovom skupu, navodeći da, kada bi jednog dana postao policijski službenik da ga ne bi primili u Nezavisni sindikat policije.

”Ako ste došli da nam ponovo prijetite i istresate aroganciju na nas – zaboravite na to. Pokušavali smo s Vama da razgovaramo, više razgovora nema i možete da se vratite odakle ste došli”, rekao je Rmandić.

Ogromna je sramota, ističe Rmandić, to što ga je ministar optužio da Nezavisni sindikat policije zloupotrebljava smrt ubijenog kolege.

”Ja svog poginulog kolegu volim svom dušom i boriću se do zadnjeg daha za njegovu porodicu, a ovaj čovjek ovdje ne želi da zaposli njegovu suprugu koja nema posao već četiri godine, odnosno ima ga, ali joj se produžuje ugovor na dva ili tri mjeseca. Ali zato bez problema i griže savjesti može da zaposli supruga svoje šefice kabineta. Je li to u redu” upitao je Rmadić.

Razočaran ponašanjem Adžića

Generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Srđan Keković kazao je da je razočaran današnjim ponašanjem ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića.

Pozvao ga je da poništi, kako je rekao, sramno rješenje o nezakonitom prerasporedu kolege Rmandića na 250 km udaljenosti od njegove porodice, poslije 27 godina časnog rada i življenja u Herceg Novom.

”Vi ste čovjek koji je pozvao USS na Dan policije, ja sam Vam se tada lično zahvalio. Ja predvodim Uniju slobodnih sindikata koja je počela priču 12. maja 2007. godine, koja nije htjela da pravi novu nacionalnu centralu, ali mi smo tada bili državni neprijatelji i opozicija i rušili vlast. Tako su nas tretirali. U Vašoj službi su pričali da je Keković državni neprijatelj, a ja sam najmanje bitan. Gospodine Adžiću, 2023. godine radite isto što su radili 20211. godine. Optužili ste Nezavisni sindikat policije da je sindikat DPS-a. Rasporedili ste našeg sindikalnog brata 250 km od kuće. Imate li Vi brata, sestru, druga? Razmišljate li Vi? Shvatate li da ste starješina, znate li što je njegova obaveza? Moraq da zna u svakom trenutku kako dijete kolege Rmnadića diše, da li ima hljeba, kako mu je supruga i porodica i je li stambeno zbrinut. A Vi ga pošaljete 250 km daleko zato što smo Vas molili nekoliko puta i pisano i nikad niste odgovorili”, naveo je Keković.

Kekovića je razočarala i izjava Adžića da ih se danas mali broj okupio ispred MUP-a.

”Nas je ovdje ovoliko, a sjutra će nas biti duplo više, preksjutra mnogo puta više ako tako nastavite”, poručio je Keković, pozivajući Adžića da prevaziću ovu situaciju i vrate se u kolosjek.

Protest policajaca organizovan je pod nazivom “Zakon isti za sve”.

Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Crne Gore Igor Rmandić kazao je jutros za TVCG da MUP nastoji da uguši slobodu govora, ali i ostala ljudska prava policijskim službenicima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
20.09.2023-13:47 13:47

A sta ste ocekivali od primitivca i izdajniuka konobara!??

Bajo
20.09.2023-19:08 19:08

Kreten a ne ministar

Ilija
20.09.2023-20:44 20:44

Mozes ti adjiicu kada zavrsis mandat da te ubaci Bujo da vodis komunalno preduzece na Cetinje

Marko
20.09.2023-21:30 21:30

To je tacno za Adzica, a sto ste ocekivali od litijasa Rmandica, ko zna ko ga navodi.