U prostorijama Uprave policije danas su se sastali direktor Veselin Veljović i ambasador Republike Italije Luca Zelioli.

Tema sastanka je bila sveukupna uspješna bilateralna saradnja

Kako je saopšteno iz Uprave policije, tema sastanka je bila sveukupna uspješna bilateralna saradnja sa akcentom na početak projekta IPA 3 (IPA 2019 – Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu) koji je zasnovan na rezultatima ostvarenim u okviru projekta IPA 2 (IPA 2017).

“Opšti cilj ovog projekta je jačanje odgovora nadležnih institucija na Zapadnom Balkanu u borbi protiv teškog organizovanog kriminala i terorizma, uključujući sprečavanje i suzbijanje nasilnog ekstremizma, na način što će se jačati saradnja kako na regionalnom nivou tako i saradnja sa Evropskom unijom.

Obostrano je zaključeno i da je projekat „Podrške Evropske unije vladavini prava – EURoL2“ značajno doprinio jačanju sveukupnih kapaciteta Uprave policije. Crna Gora i Italija nastavljaju uspješnu saradnju na polju upravljanja granicama i migracijama, borbe protiv ilegalnih migracija i krijumčarenja migranata posebno morskim putem, koja je do sada bilježila značajne rezultate”, navodi se u saopštenju.

Kako si dodali, saradnja u ovoj oblasti se temelji na Memorandumu koji su direktor crnogorske i direktor italijanske policije potpisali u Brindiziju 2018. godine.

Veljović je istakao da bezbjednosnosne službe u kontinutetu uspješno sarađuju što potvrđuju i odlični rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala.

“Zapažene rezultate ostvarujemo posebno u oblasti borbe protiv droge, krijumčarenja i ciljanih potraga”, rekao je Veljović.

Zelioli je kazao da saradnja Crne Gore i Republike Italije daje rezulatate na više polja.

“Nama je zadovoljstvo što smo i bilateralno i kroz evropske projekte podržali Crnu Goru u ostvarivanju napretka u pregovaračkim poglavljima 23. i 24.“, kazao je Zelioli.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve