Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Veliko priznanje za Crnogorski PEN: Pozvani u Kijev

Crnogorski PEN centar pozvan da učestvuje na VII Regional Meeting of PEN Centers koji se održava u Kijevu od danas do 25. oktobra

Zahvaljujući snažnoj međunarodnoj aktivnosti Crnogorskoga PEN centra i zapaženog djelovanja na posljednja dva svjetska Kongresa, kolege iz Ukrajine pozvale su Crnogorski PEN centar da učestvuje na VII Regional Meeting of PEN Centers koji se održava u Kijevu od danas do 25. oktobra.

”Crnogorski PEN centar predstavljaće Stefan Todorović – saradnik u nastavi na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost i predśednik PEN-ovog Nadzornog odbora – koji će zajedno s kolegama iz PEN centara Bosne i Hercegovine, Berlina, Švedske, Finske, Danske i Norveške boraviti u Kijevu i predstaviti aktivnosti i djelovanje Crnogorskoga PEN centra, održati sastanke s predstavnicima Ukrajinskog PEN centra, ukrajinskih organizacija za ljudska prava, ukrajinskih kulturnih institucija i izdavačkih kuća te učestvovati u javnoj diskusiji „Europe and the War – Me and other“.

Takođe, učesnici VII Regional Meeting of PEN Centers obići će kulturno-istorijske znamenitosti Kijeva i pośetiti oslobođene regione Kijeva (Buču, Irpin, Borodnjanku) i Černiševske oblasti”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve