Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Ulcinj: Stabilna epidemiološka situacija, usvojene nove mjere

Saradnja službi nadležnih za kontrolu sprovođenja mjera koje su donijeli Opštinski tim zaštite i spašavanja i Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti doprinijeli su trenutno stabilnoj epidimiološkoj situaciji u Ulcinju, ocijenjeno je na sastanku Opštinskog tima u užem sastavu, koji je vodio rukovodilac tima Ljoro Nrekić

Saradnja službi nadležnih za kontrolu sprovođenja mjera koje su donijeli Opštinski tim zaštite i spašavanja i Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti doprinijeli su trenutno stabilnoj epidimiološkoj situaciji u Ulcinju, ocijenjeno je na sastanku Opštinskog tima u užem sastavu, koji je vodio rukovodilac tima Ljoro Nrekić.

foto Opština Ulcinj

Kako je saopšteno iz Opštinskog tima, kako ne bi došlo do pogoršanja epidimiološke situacije usvojene su nove mjere.

  1. Zabranjuje se ulazak građana u Zgradu Opštine i oni se upućuju na šaltere Građanskog biroa, preko kojih mogu ostvariti svoja prava, potrebe i podnositi zahtjeve, uz striktnu primjenu držanja distance i nošenja zaštitne opreme.
  2. Zadužuju se „Komunalne djelatnosti“ i Služba zaštite i spašavanja za kontinuirano pranje gradskih ulica.
  3. Nastaviće se sa redovna dezinfekcija objekata i motornih vozila zgrada Opštine, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj i prostorija Službi za zaštitu i spašavanje. Preporučuje se ista mjera za sve druge javne ustanove.
  4.  Naloženo je Službi za zajedničke poslove i zaštiti nabavka dovoljnog broja zaštitne opreme – maski i higijenskih sredstava, za potrebe zaposlenih u administraciji.
  5. U koordinaciji sa svim nadležnim službama pratiće se razvoj epidimiološke situacije uz poštovanja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, ali omogućiće se i odvijanje privrednih aktivnosti kako bi se turistička sezona mogla odvijati na zadovoljstvo svih, u okviru mogućeg i donijetih mjera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve