Službenici Centra bezbjednosti Berane su u saradnji sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica podnijeli krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju protiv Milovana Zečevića za kojeg se sumnja da je izvršilo krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, saopštila je Uprava policije.

foto Twitter

“Sumnja se da je M.Z. (55), zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, a koji ima dvojno državljanstvo – Crne Gore i Republike Srbije, izvršio krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

Ovo krivično djelo je M.Z., kako se sumnja, izvršio na način što je na jednoj društvenoj mreži postavio objavu sa naslovom „Lista zadataka“ u kojoj je, u namjeri da ugrozi ustavno uređenje ili bezbjednost Crne Gore pozivao i podsticao da se silom promijeni njeno ustavno uređenje, te da se svrgnu najviši državni organi ili njihovi predstavnici.

M.Z. je po nalogu nadležnog tužioca lišen slobode, te će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Osim toga, Uprava policije će uputiti zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova za oduzimanje crnogorskog državljanstva od ovog lica budući da on ima dvojno državljanstvo”, navode iz policije.

guest
4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
boka
boka
15.07.2020-16:32 16:32

proceraj g….a i gotova stvar

Cetinje
Cetinje
15.07.2020-16:40 16:40

Ne “brinite za ovoga”sad ce njega Katnic polakote ispratiti kuci u Srbiju po onoj staroj “izio vuk magarca”.

Budvanin SPC
Budvanin SPC
15.07.2020-22:14 22:14

Mozete do 30.avgusta, a poslije? Cuvajte se…