Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

U Podgorici zaplijenjen šleper pun cigareta vrijednih preko milion eura

U Podgorici je zaplijenjeno teretno motorno vozilo sa priključnim vozilom bjelopoljskih registarskih oznaka na čijem utovarnom dijelu se nalazilo 1.243 paketa inostranih cigareta bez akciznih markica

Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u saradnji sa službenicima Uprave carina a postupajući po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, realizovali akciju kodnog naziva „Arka”, u kojoj je zaplijenjeno preko 1.200 paketa cigareta.

Kako su naveli u saopštenju, u Podgorici je zaplijenjeno teretno motorno vozilo sa priključnim vozilom bjelopoljskih registarskih oznaka na čijem utovarnom dijelu se nalazilo 1.243 paketa inostranih cigareta bez akciznih markica.

“Istog dana od strane službenika Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije slobode su lišeni S.B. i N.B. crnogorske državljane, za koje se osnovano sumnja da su bili dio organizovane kriminalne grupe koja je na organizovan način uzela ispod carinskog nadzora inostrane cigarete bez akciznih markica iz skladišta Slobodne zone Luke Bar.

Ova lica su uz krivičnu prijavu 9. avgusta 2020. godine predata Specijalnom državnom tužilaštvu. Krivičnom prijavom je obuhvaćen još jedan crnogorski državljanin A.K. za koga se osnovano sumnja da je jedan od organizatora ove kriminalne grupe”, navedeno je u saopštenju.

Procijenjena vrijednost oduzetih cigareta, koje su namijenjene sivom tržištu Crne Gore, kao i daljem krijumčarenju u zapadnoevropske zemlje iznosi preko jednog milion eura.

Ovom akcijom je, kako su naveli, prekinut lanac krijumčarenja cigareta.

Kroz navedenu akciju nastaviće se aktivnosti u narednom periodu sa ciljem identifikovanja i procesuiranja svih lica – članova organizacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve