Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

U Birziminium Hub-u održana edukativna radionica

Tema je bila ''How big data helps manage and plan our cities better''

Glavni grad i Birziminium hub u saradnji sa Habidatum juče su organizovali edukativnu radionicu na temu “How big data helps manage and plan our cities better”.

“Svakog dana generišemo ogromnu količinu podataka. Gradovi koriste ove podatke da poboljšaju svoje procese planiranja i upravljanja i uzimaju u obzir informacije u realnom vremenu o kretanju ljudi za planiranje prevoza, prate obrasce potrošnje, uzimaju u obzir aktivnost društvenih medija. Pored toga, sa sve većim fokusom na korporativnu društvenu odgovornost (CSR) i brigu o životnoj sredini, društvu i upravljanju (ESG), privatni sektor takođe želi da analizira podatke koji se odnose na društvene i ekonomske aktivnosti, kao i na raspoložive resurse ali i rizike životne sredine”, saopšteno je tokom rwdionice.

Na predavanju u Birziminium Hub-u Katya Letunovsky, osnivač kompanije “Habidatum” sa sjedištem u Njujorku, iskusni geograf i urbanista, govorila je o najčešće korišćenim izvorima podataka i njihovoj primjeni u javnom i privatnom sektoru. Letunovsky je podijelila iskustva iz svoje kompanije kada je riječ o obradi velikog broja podataka i istakla doprinose uticajnih ličnosti u oblastima inovativnog urbanog planiranja i odgovornog ulaganja.

“Riječ je o jednom u nizu besplatnih predavanja održanih u Birziminium Hub-u koji je dostupan svim građankama i građanima Podgorice, a sve u cilju networkinga i razmjene znanja i iskustava, te pozvala sugrađane da prate stranice Birziminium Hub-a na društvenim mrežama i informišu se o svim aktivnostima”, kazala je ispred kancelarije Gradskog menadžera, Nina Perunović. 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve