TV Prva: Nije tačno da smo Kneževiću otkazali učešće u emisiji, on nije poštovao dogovor

Glavna urednica TV Prve Sonja Drobac saopštila je da nije tačno da je Prva televizija otkazala gostovanje odbjeglom biznismenu Dušku Kneževiću, nakon što je u pojedinim medijima objavljeno da je iz Atlas grupe saopšteno da su Kneževiću otkazali učešće otkazali učešće u emisiji " Ukrštene riječi"

Nije tačno da je Prva televizija otkazala gostovanje odbjeglom biznismenu Dušku Kneževiću saopštila je glavna urednica Sonja Drobac, nakon što je u pojedinim medijima objavljeno da je iz Atlas grupe saopšteno da su Kneževiću otkazali učešće u emisiji “Ukrštene riječi”.

Takođe, objavljeno je i da je glavni i odgovorni urednik “Dana” Nikola Marković, odlučio da napusti “Ukrštene riječi”.

“Nikada iz Prve televizije nije bilo govora o otkazivanju emisije. Tako smo se sve vrijeme i ponašali. Jedini koji dogovore nije poštovao je gospodin Knežević. U četvrtak je, kako je autorka emisije prethodno dogovorila sa njegovim predstavnikom, bila zakazana tehnička proba. Naša ekipa bila je na svojim mjestima i čekala dolazak druge strane. Nijesu se pojavili. To, dodatno, potvrđuje da nikakvih ograda sa strane Prve televizije nije bilo. Reagovanje gospodina Kneževića samo je još jedno u nizu nekorektnih ponašanja. Počelo je lažnim navođenjem termina emisije, koji nikada nije dogovaran, nastavljeno nedolaskom na probu, potom izostankom svakog objašnjenja zašto se to dogodilo i na kraju ultimativnim zahtjevom da se tehnička proba radi u ponedeljak, u 19 sati, iako znaju da tada uživo ide naša centralna informativna emisija”, navodi ona.

Pored toga, tehnička proba u tako kratkom vremenu nosi ogroman rizik jer korekcije nijesu moguće, dodaje Drobac.

“O svemu tome postoji pisani trag. Prva televizija nije otkazala emisiju i to mogu da potvrde svi učesnici. Nikola Marković ima i napismeno dokaz o spremnosti Prve televizije da realizuje emisiju. Ako želi, može da objavi. Ako bude potrebno, radi pune istine i zaštite integriteta Prve televizije, koja nije ni pod čijim uticajem, procijenićemo da to sami uradimo. Zašto su gospodinu Kneževiću potrebna opravdanju, on zna. Što se Prve televizije tiče nećemo odgovarati na njegove provokacije. Političke i igre moći nijesu ono u čemu Prva televizija učestvuje”, saopštila je Drobac.

Komentari

avatar