Vrijednost realizovanih i započetih investicija u Tivtu je u prethodnoj godini iznosila 8,6 miliona eura, dok će u narednoj godini ta brojka dostići 12,5 miliona, istakao je prvi čovjek tivatske Opštine Siniša Kusovac. Završetak tri kružna toka kao i Centra za djecu sa smetnjama u razvoju, te nastavak rekonstrukcije šetališta u Belanama i Krašićima, neki su od projekata koji će dodatno poboljšati infrastrukturu grada.

Siniša Kusovac

“Prethodnih godinu vrijednost investicija, odnosno kapitalnih projekata je iznosila 8,6 miliona eura. Pomenuo bih samo određene završene kapitalne projekte: druga faza MR1, vrijedna 2,9 miliona, potom rekonstrukcija Centra za kulturu kao i rekonstrukcija DTV-a ‘Partizan’, izgradnja saobraćajnica, početak izgradnje šetališta Lungo Mare u Krašićima.

Takođe, sada smo krenuli sa realizacijom određenih kapitalnih investicija vrijednih 3,6 miliona koji podrazumijevaju izgradnju šetališta u Belanama, sportskih terena u Donjoj Lastvi, zatim završetak Centra za djecu sa smetnjama u razvoju, predračunske vrijednosti oko 900.000 eura, potom pomoćnog terena FK ‘Arsenal’, saobraćajnice na Seljanovu i drugi niz manjih projekata vezanih i za obrazovanje i za kulturu”, kazao je predsjednik tivatske Opštine.

Za naredni period, kako je istakao, budžet iznosi oko 23.556.000 eura, a od toga kapitalni dio čini iznos od otprilike 12.500.000 eura, što znači da je preko 50 odsto predodređeno za kapitalni dio budžeta.

“Tu je krucijalna izgradnja kružnih tokova. Mi smo odabrali ponuđače za dva kružna toka, gdje krajem ovog ili početkom idućeg mjeseca treba da se uđe u realizaciju i izgradnju dva kružna toka i, naravno, potom treći kružni tok. Dakle za sledeću godinu završetak kružnih tokova kroz Tivat, potom početak izgradnje bulevara i početak, odnosno rekonstrukcija i izgradnja sportskog centra, gdje bi naravno Tivat, pored toga što je atraktivna turistička i investiciona destinacija, bio prepoznat i kao sportska destinacija.

Znači, kapitalni projekti bi bili rekonstrukcija sportskog centra i izgradnja bulevara, gdje nam je kao turističkoj destinaciji potrebna izgrađena saobraćajna infrastruktura, kako bi dolazak gostiju bio na kvalitetnom nivou”, dodao je Kusovac.

Ključne stavke u budžetu za narednu godinu, kako je dalje naveo, jesu završetak pomenutih kapitalnih investicija koje su otpočete u 2019.

“Tu spada prije svega završetak tri kružna toka, Centra za djecu sa smetnjama u razvoju, završetak prve i početak druge faze šetališta Belane, zatim završetak prve i početak druge faze šetališta u Krašićima, i naravno, u koordinaciji sa JP za upravljanje morskim dobrom, treba do kraja godine da bude realizovan i izabran ponuđač za izradu idejnog i glavnog projekta za šetalište od Svetog Marka do Lepetana. Tu su i dva veoma bitna projekta – bulevar predračunske vrijednosti oko osam miliona i rekonstrukcija sportskog terena sa potencijalnom mogućnošću izgradnje zatvorenog bazena”, rekao je Kusovac.

On se osvrnuo i na proteklu turističku sezonu, koja je prema njegovim riječima, u odnosu na prošlogodišnju bila značajno bolja.
“Kada govorimo o turističkoj sezoni ali i predsezoni i postsezoni, u broju dijela gostiju stanje je bolje za nekih 24 odsto, a situacija je bolja i kada govorimo o broju ostvarenih noćenja i naplate boravišne takse.

Ono što je kuriozitet jeste da smo premašili milion noćenja u ovoj turističkoj sezoni što znači da se povećava ta ljestvica za narednu turističku sezonu, te da se mora još bolje i još kvalitetnije osmisliti jer smo imali preko 300 događaja, ne samo u organizaciji Turističke organizacije nego i Centra za kulturu, kroz već poznati brend kao što su festival Purgatorije, pozorišne, dječije i sve druge manifestacije, među kojima i one u organizaciji strateških partnera”, kazao je Kusovac.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve