Specijalno tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje direktora Atlas grupe Duška Kneževića, a prema našim saznajima jutros su uhapšeni bivši izvršni direktor Đorđe Đurđić i službenici Brankica Bašović i Marko Nikolić.

Kako prenose podgorički mediji, Knežević nije u Crnoj Gori pa je izdat nalog za njegovo hapšenje.

U istoj akciji uhapšena je podsjetimo i šefica računovodstva Atlas banke Biljana Bašović, i njoj je nakon saslušanja određeno zadržavanje.

Zoran Piperović, advokat predsjednika “Atlas grupe” Duška Kneževića, saopštio je da mu je crnogorski biznismen dostavio danas punomoćje u elektronskoj formi.

Dodao je da mu Knežević nije kazao gdje se nalazi.

„Punomoćje ću predati sjutra ili u ponedjeljak. Knežević mi nije rekao gdje se nalazi, to ga nisam ni pitao, niti ću ga pitati“, kazao je Piperović Portalu Analitika.

Specijalno policijsko odjeljenje podnijelo je zbog nelegalnog pribavljanja više od pola milijarde eura krivične prijave protiv 174 fizička i pravna lica, a među osumnjičenima je i šest bivših i sadašnjih službenika Atlas banke.

U istrazi je otvoreno i pitanje da li je Centralna banka Crne Gore imala nadležnost da ranije reaguje i spriječi izvršenje tog krivičnog djela, tkao i da će se odgovorni tražiti i u njihovim redovima.

CBCG je nakon otvaranje istrage uvela prinudnu upravu u Atlas i IBM, dok je predsjednik Atlas Grupe Duško Knežević optužio tužilaštvo i Centralnu banku da hoće da unište njegove banke.

Komentari

avatar