Osnovno državno tužilaštvu u Podgorici je podnijelo optužni prijedlog protiv Emila Durumbašića, Kimete Merulića, Jugoslava Becića, Milana Bankovića, Miroslava Kukavičića i Tanje Dašić zbog produženog krivičnog djela davanje lažnog iskaza u slučaju “Ramada”, saopšteno je iz Osnovnog tužilaštva u Podgorici.

Ilustracija

Okrivljenima se stavlja na teret da su, u septembru i decembru 2016. godine, kao svjedoci lažno svjedočili u Specijalnom državnom tužilaštvu i u Višem sudu u Podgorici, na glavnom pretresu.

“Okrivljeni E.D. je tada tvrdio da je u julu 2015. i januaru 2016.godine, u hotelu “R” (Ramada), organizovao dva sastanka za potrebe državnog organa D. z. ž. C. G. (Željeznice Crne Gore) a ostali okrivljeni da su im navodno prisustvovali. Odlukama Višeg suda u Podgorici i Apelacionog suda Crne Gore pravosnažno je utvrđeno da sastanci nijesu održani”, navode iz Tužilaštva.

Pojašnjeno je da su sudovi iskaze okrivljenih u svojstvu svjedoka ocijenili kao neistinite, pristrasne i sračunate na pomaganje u izbjegavanju krivice ranije osuđenom direktoru Željeznice Crne Gore Nebojši Obradoviću.

“Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici odbacilo je krivičnu prijava Mladena Bojanića protiv Ivana Brajovića za krivično djelo davanje lažnog iskaza, jer je utvrđeno da prijavljeni pred sudom, u krivičnom postupku, nije lažno svjedočio kada je tvrdio da državni organ D.z.ž. C. G. nije platio skup Socijaldemokrata čiji je predsjednik, već je naveo da nema saznanja da je neki državni organ platio skup te partije”, zaključuju u Tužilaštvu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve