Episkop Budimljansko-nikšićki SPC Joanikije i direktor Gimnazije “Panto Mališić” Sreten Lutovac ovogodišnji su dobitnici nagrade “21. Jul” koju dodjeljuje Opština Berane.

foto radioberane.me

Kako je rečeno na pres konferenciji, Joanikije je dobio 8 glasova, a Sreten Lutovac 7 glasova žirija, prenosi portal Radio Berane. Ova odluka spada u red skandaloznih kada se zna da je Tužilaštvo podnijelo optužnicu protiv Joanikija koji se tereti da je prekršio član 287 Krivičnog zakonika Crne Gore. Oni su 12. maja, na dan kada se u proslavlja zaštitnik grada i slava nikšićke Saborne crkve, Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac, “postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred van vjerskog objekta litije ulicama grada Nikšića”.

FOTO Arhiva

 

Član žirija, Nebojša Babović, kazao je da glasanje nije proteklo bez kontroverzi.

– Ni ovo glasanje nije proteklo bez kontroverzi, javnost Berana će uskoro biti upoznata sa tim. Ja ću samo reći da se čovjek drži za riječ, a vo za rogove – kazao je Babović ne želeći da pojasni o čemu je konkretno govorio.

Ovo najprestižnije opštinsko priznanje dodjeljuje se svake druge godine najzaslužnijima kao poseban oblik priznanja za najbolje ostvarene rezultate u svim oblastima rada i stvaralaštva, koji su od izuzetnog značaja za razvoj Opštine Berane.

Nagrada se tradicionalno uručuje na svečanoj sjednici koja se organizuje povodom Dana opštine Berane, čije održavanje je zbog trenutne epidemiološke situacije neizvjesno.

guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milica
Milica
10.07.2020-16:44 16:44

Covjeku koju hoce da rusi drzavu ,lijepo

Budvanin SPC
Budvanin SPC
10.07.2020-16:52 16:52

Bravo za casnu i ponosnu Opstinu Berane!