Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

SDT formiralo predmet protiv Spajića: Damjanovićevu krivičnu prijavu uvrstili u predmet o emisiji obveznica iz 2021.

Ovaj predmet je formiran na osnovu krivičnih prijava lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića i NVO Montenegro International protiv bivšeg ministra finansija rada i socijalnog staranja Milojka Spajića, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja

Specijalno državno tužilaštvo je formiralo je predmet povodom realizovane emisije obveznica koje su emitovane na međunarodnom tržištu u 2020. i već postojećim krivičnim prijavama protiv Milojka Spajića pridružilo i krivičnu prijavu aktuelnog ministra finansija Aleksandra Damjanovića.

“Specijalno državno tužilaštvo je povodom realizovane emisije obveznica koje su emitovane na međunarodnom tržištu u 2020. godini, u decembru 2021. godine formiralo krivični predmet”, potvrdio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Prema njegovim riječima ovaj predmet je formiran na osnovu krivičnih prijava lidera Pokreta za promjene Nebojše Medojevića i NVO Montenegro International protiv bivšeg ministra finansija rada i socijalnog staranja Milojka Spajića, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Sa ovim prijavama je spojena i krivična prijava sadašnjeg ministra finansija Aleksandra Damjanovića, podnijeta 27. februara ove godine.

Spajić je rukovodio Ministarstvom finansija i socijalnog staranja u Vladi Zdravka Krivokapića, a njihov prvi potez bila je emisija obveznica na međunarodnom tržištu i zaduženje od 750 miliona eura, koje će sa kamatama građane Crne Gore koštati 890 miliona eura.

Na sjednici Vlade Crne Gore 24. februara ove godine odlazeći ministar finansija Aleksandar Damjanović je zatražio da se preispita zakonitost ovog zaduženja i kazao da će dokumentaciju proslijediti SDT-u, što je i učinio tri dana kasnije.

Damjanović je kazao da je bivši ministar finansija Milojko Spajić napravio rješenje u vezi troškova emisije gdje je fiktivno na račun Centralne banke prenio 3,5 miliona eura.

Ovim povodom oglasio se na Tviteru Spajić koji daje punu podršku SDT-u i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću da ispitaju slučaj.

“Dajem punu podršku SDT i GST g. Novoviću da se ispita slučaj emisije obveznica i da se konačno stavi tačka na prljavu kampanju neistina koju plasiraju partije prošlosti.”, naveo je Spajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
!!!
22.03.2023-16:02 16:02

ES se ruši kao kula od karata.Naravno da je i Milatović učestvovao u ovome.

COLL
22.03.2023-21:53 21:53

Sporo to ide Tužioče, ova expertčina ima još barem tri krivične prijave što od vlade što od državnog revzora…