Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Savković Vukčević: Udruženje novinara CG, bastion šovinizma i najgore propagande, a ne esnafsko udruženje

Ova nevladina organizacija, po njenim riječima, želi da ostavi utisak da predstavlja novinare Crne Gore, a ne grupu šovinista i nacionalista koji koriste etar ove države i medijske instrumente da zastupaju tuđe interese

Nevladina organizacija, Udruženje novinara Crne Gore (UNCG), koja je u svom nazivu zloupotrijebila profesiju novinara i činjenicu da je registrovana u našoj državi, zapravo je bastion anticivilizacijskog djelovanja, i najgore propagande koja je protjerana sa evropskih prostora, zato što promoviše rat i ubijanje, ocijenila je poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Nela Savković Vukčević. 

Ova nevladina organizacija, po njenim riječima, želi da ostavi utisak da predstavlja novinare Crne Gore, a ne grupu šovinista i nacionalista koji koriste etar ove države i medijske instrumente da zastupaju tuđe interese.

“U tom prevarnom svojstvu, sprovode svoje subverzivne akcije prema Crnoj Gori. Zato su nagradu za najbolji portal u 2022. godinu dodijeli Sputniku, tj. onom mediju kojem je Vijeće Evropske unije obustavilo emitovanje zbog “sprovođenja akcije dezinformacije i manipulacije informacijama protiv EU i njenih država članica””, obrazložila je poslanica DPS.

Najava saradnje ove NVO, koja se, smatra ona, “lažno predstavlja” kao strukovna, sa Savezom novinara Rusije, kao i dodjela nagrade za najbolji medijski poduhvat u 2022. godini Bratislavu Stojiljkoviću, osobi kojoj je zabranjeno da kroči u Crnu Goru, prema njenim riječima, “samo su dio agende koji sprovode “novinari u civilu” koji se kriju iza naziva “Udruženje novinara Crne Gore””.

“Sve je ovo očekivana refleksija trenutnog stanja u Crnoj Gori i posljedica dvoipogodišnjeg posrnuća, za vrijeme Krivokapićeve i Abazovićeve vlade, kada su šovinizam, nacionalizam, i najgora ratna propaganda postali “nova normalnost””, dodala je Savković Vukčević.

Uputila je upozorenje nadležnim državnim organima.

“S obzirom na to da se UNCG promoviše u zemlji i regionu kao strukovno udruženje, i pokušava da stvori utisak da iza njihovih nacionalističkih i bizarnih akcija stoji novinarski esnaf naše države, skrećemo pažnju državnim organima i organizacijama koje na bilo koji način učestvuju u finansiranju ovakvih aktivnosti, da su saučesnici u podrivanju ugleda evropske Crne Gore, i da ćemo takvu njihovu aktivnost problematizovati medijski ali i pred nadležnim organima”, zaključila je Savković Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
28.01.2023-15:20 15:20

Svaka čast za ovu hrabru, kulturnu, pametnu i obrazovanu ženu…