Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Savković Vukčević: Ukoliko Savjet RTCG ponovo prekrši zakon, nadležni da procesuiraju odgovorne za bezakonje u Javnom servisu

''Ne zanima nas kadrovska kombinatorika aktuelne vlasti i Abazovića, kao ni glasine o tome iz kojih razloga generalni direktor koji je nezakonito izabran, po svaku cijenu mora ostati na toj poziciji, ali nas itekako interesuje da neko u ovoj državi najzad počne da štiti zakon – koji se u slučaju RTCG krši još od uspostavljanja aktuelnog Savjeta''

Demokratska partija socijalista (DPS) od prvog je dana upozoravala na potpuno neregularan i nezakonit izbor aktuelnog generalnog direktora RTCG, poručila je kandidatkinja za poslanicu liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada”, Nela Savković Vukčević. 

No, kaže ona, ono na što smo mi u više navrata ukazivali, “sada je jasno potvrdio i Viši sud”.

“I dok nas takav epilog nije iznenadio, jeste mogućnost da bi Savjet RTCG mogao ignorisati čak i presudu sudskih instanci i, oglušujući se o njihove instrukcije, danas još jednom izabrati istu osobu na istu poziciju – čime bi još jednom prekršili zakon”, saopštila je Savković Vukčević.

Iz tog razloga, kako napominje, “ne apelujemo na Savjet RTCG”.

“Već na nadležne pravosudne institucije da preduzmu sve što je u njihovoj moći kako bi – u slučaju nastavka bezakonja – procesuirali odgovorne iz upravljačkih struktura Javnog servisa. Ne zanima nas kadrovska kombinatorika aktuelne vlasti i Abazovića, kao ni glasine o tome iz kojih razloga generalni direktor koji je nezakonito izabran, po svaku cijenu mora ostati na toj poziciji, ali nas itekako interesuje da neko u ovoj državi najzad počne da štiti zakon – koji se u slučaju RTCG krši još od uspostavljanja aktuelnog Savjeta”, zaključila je Savković Vukčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve