Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Ribari se bune zbog zabrane na Skadarskom jezeru, šalju zahtjev PMF-u

Ribari, koji se bune zbog nedavno uvedene zabrane ribolova na Skadarskom jezeru, pripremiće zahtjev koji će Ministarstvo poljoprivrede uputiti Prirodno-matematičkom fakultetu, u cilju preispitivanja navedene mjere zaštite i uvedenog zabrana

Ribari, koji se bune zbog nedavno uvedene zabrane ribolova na Skadarskom jezeru, pripremiće zahtjev koji će Ministarstvo poljoprivrede uputiti Prirodno-matematičkom fakultetu, u cilju preispitivanja navedene mjere zaštite i uvedenog zabrana.

Ilustracija

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljiprivrede, nakon dobijenog naučnog mišljenja koje se očekuje u narednih nekoliko dana, Ministarstvo će obavijestiti privredne ribare i javnost o daljim koracima i mjerama koje će preduzeti.

U Ministarstvu je danas održan sastanak sa deset privrednih ribara koji su predložili ukidanje privremene zabrane ribolovnih aktivnosti jer smatraju da trenutna veličina jezera ovih dana ne predstavlja prijetnju za resurse ribe i da trenutni  vodostaj neće olakšati sam izlov ribe u prekomjernim količinama.

Generalni direktor Direktorata za ribarstvo Slavica Pavlović ribare je upoznala sa procedurom usvajanja navedene Naredbe i činjenicom da je zabran propisan u skladu sa mišljenjem nadležne naučne ustanove, odnosno Prirodno- matematičkog fakulteta.

Prema zvaničnim podacima Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, zabran je uveden jer je nivo  Skadarskog jezera na mjernoj stanici “Plavnica” iznosio 6.13 mnm.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve