Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Radulović: Put Kolašin – Mateševo biće završen do kraja godine

Ministar je naglasio da će ova dionica, uz autoput, značajno omogućiti bržu, udobniju i bezbjedniju povezanost sjevernog sa centralnim dijelom Crne Gore

Radovi na rekonstrukciji puta Mateševo – Kolašin biće završeni do kraja godine, najavio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

On je sa direktorom Uprave za saobraćaj Radomirom Vuksanovićem obišao radove na dionici dugoj devet kilometara odakle je poručio da su dosadašnja dinamika i kvalitet radova na visokom nivou.

“Plan je da rekonstrukcija ove dionice puta, ukoliko vremenske prilike dozvole, bude završena do kraja decembra tako da će učesnici u saobraćaju imati bezbjedan, kvalitetan i moderan put”, kazao je Radulović.

Ministar je naglasio da će ova dionica, uz autoput, značajno omogućiti bržu, udobniju i bezbjedniju povezanost sjevernog sa centralnim dijelom Crne Gore.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović kazao je da se trenutno izvode asfalterski radovi kao i radovi na sanaciji klizišta koje se pojavilo početkom godine.

“Uprava za saobraćaj planira u narednom periodu da raspiše tender za rekonstrukciju tunela “Ključ” koji se nalazi na ovoj dionici, a u saradnji sa opštinom Kolašin predvidjeli smo da se uradi rasvjeta na mostu nadomak te opštine. Procijenili smo da su to kritične tačke koje moramo riješiti da bi se moglo bezbjedno i sigurno saobraćati ovom dionicom”, kazao je Vuksanović.

Radulović se upoznao sa dinamikom radova i na drugim projektima na magistralnim i regionalnim putevima i najavio za naredni period intenzivnije aktivnosti na izgradnji i rekonstrukciji puteva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve