Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Radovi na poboljšanju energetske efikasnosti zdravstvenih objekata Doma zdravlja Glavnog grada

Podjećamo vas, u okviru istog projekta, u prvoj polovini 2023. godine realizovani su i radovi na adaptaciji zdravstvenog objekta ''Zeta'' – Golubovci, u vrijednosti od 163.452, 74 €, a planirana je i adaptacija zdravstvenog objekta ''Konik''

Sredinom novembra počinju radovi na adaptaciji zdravstvenog objekta Blok V, čiji je cilj poboljšanje energetske efikasnosti samog objekta, kao i poboljšanje uslova rada i komfora zaposlenih i pacijenata, saopšteno je iz Doma zdravlja Podgorica.

“Sredstva za navedenu adaptaciju obezbijeđena su kroz projekat „Energetska efikasnot u Crnoj Gori- druga faza“, kojim su obuhvaćeni više zdravstvenih ustanova širom Crne Gore. Za implementaciju ovog projekta zaduzeno je Ministarstvo zdravlja, dok je Ministarstvo kapitalnih investicija odgovorno za koordinaciju projekta i obezbeđivanje podrške Ministarstvu zdravlja”, navode iz Doma zdravlja.

U okviru mjera energetske efikasnosti predvidjeni radovi na zdravstvenom objektu Blok V su postavljanje hidroizolacije na ravnom krovnom pokrivaču; zamjena spoljne bravarije; postavljanje demit fasade, zamjena postojeće rasvjete sa LED rasvjetom, postavljanje spuštenih plafona i molerski radovi.

Navedene radove će izvoditi firma „JV ROAMING MONTENEGRO“.

Podjećamo vas, u okviru istog projekta, u prvoj polovini 2023. godine realizovani su i radovi na adaptaciji zdravstvenog objekta „Zeta“ – Golubovci, u vrijednosti od 163.452, 74 €, a planirana je i adaptacija zdravstvenog objekta „Konik“.

“Vjerujemo da će se poboljšanjem mjera energetske efikasnosti ostvariti značajne uštede u dijelu potrošnje vode i energenata, doprinijeti očuvanju životne sredine i obezbijediti adekvatni uslovi za rad i pružanje zdravstvene zaštite našim građanima”, navodi Dom zdravlja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve