Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
Rubrika:

Radikalizacija protesta u Institutu Igalo, blokiraće trajekte

Ogorčeni su na neiskren odnos Vlade, neispunjena obećanja i zahtijevaju sada ispunjenje svih njihovih uslova. To su sve zaostale četiri neisplaćene plate i potpisivanje kolektivnog ugovora

Ugostitelji Instituta Dr Simo Milošević odlučili su nakon jučerašnjeg sastanka da radikalizuju proteste nezadovoljni odlukom Vlade da im uplati avans od samo 600.000 eura. Oni najavljuju da će u četvrtak blokirati plovidbu trajekata od 15 do 17 h, prenosi Novski portal.

Kako su rekli Novskom portalu, ogorčeni su na neiskren odnos Vlade, neispunjena obećanja i zahtijevaju sada ispunjenje svih njihovih uslova. To su sve zaostale četiri neisplaćene plate i potpisivanje kolektivnog ugovora.

Odlučili su da blokiraju baš cataru, jer su ogromna sredstva uložena do sada u preuzimanje trajektne linije Kamenari-Lepetane, a za Institut nema sredstava ni za pozajmicu. Kako ističu, podržavaju ulaganje države u trajektni prevoz, ali ne vjeruju da nema sredstava i za njih, tim prije jer su u većinskom državnom vlasništvu.

Ugostitelji komentarišu da su u Vladi iole razumni dali bi i tri miliona da se isplate sve zarade, potpisali kolektivni ugovor kako bi se stopirale tužbe radnika, zaustavila blokada računa.

Takođe, kako dodaju, pametna Vlada bi dala i grejs period u vraćanju tih sredstava, regulisala cijenu usluga za goste preko Fonda i tako bi Institut stao na noge.

“Malo treba i volje i sredstava za Institut Igalo i svima je nejasno zašto neće zaista da pomognu“, navode ugostitelji.

Oni najavlju novi sastanak konobara i kuvara i svih koji hoće da ime se pridruže, početkom sedmice. Tada će definitivno odluči o sljedećim koracima.

A kolika Vlada ne razumje, ili neće da razumije, šta zapravo predstavlja Institut, najbolje ilustruje izjava premijera u tehničkom mandate, Dritana Abazovića, koju je prije nekoliko dana izgovorio pred Novljanima. Citiramo: „Uz značajne investicije ovo će mjesto biti prepoznato i van naših granica“.

Institut postoji 74 godine, norveški državni program traje preko 40 godina, a tu su i brojni drugi gosti „van naših granica“ koji su se uspješno izliječili u Institutu, koji je bio jedan od vodećih banja u Evropi. To bi premijer trebalo da zna i da ne obećava nešto što već odavno imamo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve