Budvanski hotelijeri i ugostitelji imaju velika očekivanja od dolaska turista iz Rusije jer od objave da je ta država na listi Crne Gore, bilježe veliko interesovanje gostiju s tog tržišta.

Žarko Radulović iz Crnogorskog turističkog udruženja (CTU) kazao je za TVCG da je prodaja krenula tako što je odmah preko bukinga, direktno iz kuće, kupljeno 15 soba direktno u Splendid, a kasnije još osam soba.

“Od dolaska Rusa, koji su tradicionalno najbrojniji gosti u našoj državi, velika očekivanja imaju i budvanski ugostitelji. Razumiju kažu odluke nadležnih jer je zdravlje građana najbitnije ali priželjkuju i otvaranje granica sa zemljama regiona”, rekao je Radulović.

Prema njegovim riječima, turoperatori su spremni sad, za pola sata da polete, sada riječ ima politika i to će malo potrajati, prenosi portal RTCG.

“Ja očekujem da će od 15. avgusta krenuti prvi avioni i letjeće septembar, pa čak do kraja novembra, a po najavama iz Rusije do kraja oktobra”, kazao je Radulović.

Vido Markićević iz Udruženja ugostitelja Budve nada se lijepom vremenu.

“U ovom trenutku u kojem se nalazimo nama je ne mjesec nego svaki dan koji je dobar plus. Evo poruka želimo ih, dobro su došli i pružićemo najbolju uslugu. No, da bi ruski turisti ponovo putovali u Crnu Goru, neophodno je i da Rusija recipročno uvrsti Crnu Goru na zelenu listu”, rekao je Markićević.

Turistički poslenici iz Budve, kako je rekao, vjeruju da će turizam odnijeti prevagu nad politikom, pa se nadaju da će i Rusija uskoro donijeti sličnu odluku.

U svim najznačajnijim ruskim medijima objavljena je vijest o otvaranju Crne Gore za turiste iz Rusije. U tamošnjim medijima postoje i natpisi da ruska aviokompanija Aeroflot već od 10. avgusta počinje sa prodajom avio karata Moskva – Tivat.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve