Protest u Podgorici: Demonstranata manje, konfuzne poruke uništavaju energiju

Očigledno su građani više nego zbunjeni kombinacijom politike, medijske mafije i lica sa crvene Interpolove potjernice Duška Kneževića kojima je cilj da preuzmu liderstvo i kontrolu nad protestima

U Podgorici se održava novi protest pod nazivom “Odupri se – 97 hiljada”, ali ono što je lako uočljivo je znatno manji broj demonstranata, kao i da je početna energija sa ranijih okupljanja znatno slabija.

foto RTCG

Da večerašnji protesti nijesu ispunili očekivanja potvrdili su i sami organizatori koji su u izjavama medijima navodili da je okupljenih večeras “skoro kao prošli put”! Na prethodnim okupljanjima organizatori su uvijek isticali da je okupljenih na svakom orotestu sve više!

Nije samo broj prisutnih problem za organizatore protesta. Energija koja je karakterisala prethodna okupljanja sada je vidljivo slabija. Na raspoloženje demonstranata vjerovatno su uticale konfuzne poruke koje su stizale u posljednje vrijeme od “nezvaničnih” organizatora protesta. Očigledno su građani više nego zbunjeni kombinacijom “politike, medijske mafije i lica sa crvene Interpolove potjernice Duška Kneževića” kojima je cilj da preuzmu liderstvo i kontrolu nad protestima.

Ta borba uticala je da se građani “olade” od protesta, a to je bilo vidljivo i večeras jer dobar dio građana praktično nije ni saslušao govore organizatora, već su krenuli da se razilaze i prije nego što se krenulo u protestnu šetnju.

Jedan od organizatora, Džemal Perović, ocijenio je večeras da su demonstranti na ulicu došli po istinsku pravdu i da hoće da žive dostojanstveno.

“Protest treba da protekne mirno, zato čuvajmo jedni druge protiv onih koji o nama ne brinu – rekao je Perović.

Organizatori su ponovo apelovali na okupljene “da ne nasijedaju na eventualne provokacije, jer bi radikalizacija dovela do radikalnih posljedica”.

Komentari

avatar