Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Pripadnici SS obilježili potpisivanje ugovora ritualom ”krvi i tla”: U Hramu prizivani Velimirović i Ljotić!?

Na fotografiji koja kruži društvenim mrežama vide se pripadnici jednog svetosavskog ekstremističkog udruženja kako su u bazi – Hramu, od svojih tjelesa formirali krst – koji za njih simbolizje propast Hrista u velikim mukama i trijumf demona nacional-šovinizma.

Takozvani ”temeljni ugovor” između svetosavske sekte (SS) i veleizdajničke vlade, potpisan je na prepad u srijedu ujutro u Vili Gorica, nakon što su pacovskim kanalima šef takozvane SPC Prvoslav Perić i njegova svita dostavljeni u Podgoricu.

Nakon što je saradnik srpske BIA-e Dritan Abazović stavio potpis na sramni dokument, većinska Crna Gora je bila razočarana, ali pojedini pripadnici SS su se radovali ovom veleizdajničkom činu.

U Nikšiću su vatrometom i auto-kolonama proslavili potpisivanje Temeljnog ugovora sa takozvanom SPC, ali to ne treba da čudi jer je ovaj nekad antifašistički i boemski grad pretvoren u brlog neočetništva na čelu sa predsjednikom Opštine Markom Kovačevićem Šubarom.

Svetosavski ritual krvi i tla

Osim što je šenlučeno u neočetnikom, zarobljenom Nikšiću, pojedini najradikalniji, ekstremistički djelovi SS, u skladu sa višedecenijskom okultno-svetosavskom tradicijom odradili su ritual ”krvi i tla” u operativnoj bazi SS – Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Na fotografiji koja kruži društvenim mrežama vide se pripadnici jednog svetosavskog ekstremističkog udruženja kako su u bazi – Hramu, od svojih tjelesa formirali krst – koji za njih simbolizje propast Hrista u velikim mukama i trijumf demona nacional-šovinizma.

Prisutni su u svetosavskom ritualu krvi i tla, po svemu sudeći, prizvali duhove osnivača njihove sekte Nikolaja Velimirovića i Dimitrija Ljotića, koja postoji negdje od 1920. godine.

S obzirom na vjersku zatucanost ekstremnih pripadnika SS, ne bi bilo začuđujuće da su se nekima javili duhovi Velimirovića i Ljotića i poručili da ”istraju na putu podvižništva neonacisitičkog veljesrBstva”.

Dimitrije Ljotić i Nikolaj Velimirović

Podsjetimo, osim što je antihrišćanski nastrojena, SPC zastupa radikalnu klero-nacionalističku ideologiju nazvanu “svetosavlje” koja je nastala 30-ih godina prošlog vijeka podstaknuta srpskim fašizmom sa Nikolajem Velimirovićem i Dimitrijem Ljotićem kao vodećim ideolozima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kotor
06.08.2022-09:50 09:50

Ljotićev Zbor je u Beogradu dostavio spisak imena svih jevreja nacistima. U Kragujevcu su privodili na streljanje djecu (Vojislav Šešelj predstavio dokumentaciju). Ideološki otac i pokrovitelj N.Velimirović. Nacisti ga sproveli u logor jer svako prezire i ne vjeruje izdajnicima. Da nebi G.Dožića pričale bi se bajke o patnjiama u logoru a Velimirović pisao knjige dok su drugi stradali u istom logoru. Na kraju zbog fašisgoidnih ideja Velimiroviću data dva ddana u kalendaru SPC što nema ni sv.Sava.

Maja
06.08.2022-10:59 10:59

0vo izgleda kao prizor iz nekog rituala sekte.

COL
06.08.2022-11:31 11:31

Isus je nanovo razapet ovaj put u hramu na bećirovom polju i u svečanoj sali vile podno Gorice.