Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

SVETOSAVLJE NE NAPUŠTA IZVRŠNU VLAST Vlada: Gradiće se operativna baza SPC u Budvi

Vlada je na današnoj sjednici utvrdila Nacrt Urbanističkog projekta za kompleks pravoslavnog Sabornog hrama u Budvi, s Programom održavanja Javne rasprave, u trajanju od 15 radnih dana

Vlada je na današnoj sjednici utvrdila Nacrt Urbanističkog projekta za kompleks nove operativne baze svetosavske sekte (SS),  kodnog naziva pravoslavni Saborni hram u Budvi, s Programom održavanja Javne rasprave, u trajanju od 15 radnih dana.

“Kako je u diskusiji naglašeno, planski osnov za izradu UP „Kompleks pravoslavnog Sabornog hrama” dat je u Detaljnom urbanističkom planu „Podkošljun“, kojim je definisana obavezna izrada urbanističkog projekta za kompleks pravoslavnog Sabornog hrama, koji je planiran je u bloku 18, kao i za proširenje groblja, koje je planirano u bloku 29. Ambijentalna i funkcionalna povezanost, te urbanistička dispozicija, upućuju na neophodnost planskog sagledavanja blokova 18 i 29 kao jedinstvene cjeline od oko 3.30 ha”, navodi Vlada.

Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da organizuje javnu raspravu i da nakon toga, pripremi i Vladi dostavi Predlog Urbanističkog projekta, sa Izvještajem o sprovedenoj javnoj raspravi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
08.12.2023-10:43 10:43

Ova vlada je antidrzavna..sektaska..zato odobravaju..od naseg krvavog novca..da grade crkve tudje drzave…Oni zele stim da CG zarobe..zaglupe..zato u ovoj novoj cetnickoj-antidrzavnoj vladi nema nijednog Crnogorca..Gradnja..sektaskih antidrzavnih crkava treba narod koji voli ovu drzavu da zabrani..protestima..i svim mogucim sredstvima….Ovo je napast..sram ih bilo!