Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Praksom do novih znanja i rezultata

CGO nastavlja sa razvojem i realizacijom programa u oblasti medijske pismenosti i unaprjeđenja kapaciteta medija

Stotine autorskih ili priređenih novinskih članaka u online medijima i štampanim medijima, desetine TV i radio priloga, kao i dokumenata koje tretiraju različite obasti, rezultat su tromjesečnog plaćenog stažiranja pet studenata u okviru projekta „Mediji za mene“ koje se završava sjutra u organizaciji Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Kako su saopštili iz CGO, Jelena Kavarić, Kristina Vučković, Milica Lipovac, Nikola Jovanović i Petra Marković imali su priliku da, u periodu od 15. marta do 15. juna 2021. godine, kroz lični doprinos steknu vrijedna iskustva uz jaku mentorsku podršku u radu televizije Vijesti, portala Vijesti, Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN CG), radio i portala Antena M, i radija KRŠ.

“Pet stažista/kinja izabrano je nakon Foruma medijske pismenosti, tokom februara ove godine, na kojem je učestvovalo 20 studenata sa različitih univerziteta u Crnoj Gori. Zainteresovani za Forum su se prijavljivali kroz kompetitivan proces koji je generisao višestruko više prijava od broja predviđenih učesnika/ca”, navode iz CGO.

Koordinator za razvoj u CGO Damir Nikočević, istakao je da su stažisti pokazali zavidan i kontinuiran nivo interesovanja i posvećenosti.

„Studenti su učestvovali u različitim oblicima angažmana kroz medije i organizacije koje se bave medijima, a o tome svjedoče njihovi svakodnevni tekstovi, prilozi, programski dokumenti koji su doprinijeli jačanju sadržaja medija i organizacija u kojima su angažovani“, kazao je Nikočević.

Kako su saopštili, CGO nastavlja sa razvojem i realizacijom programa u oblasti medijske pismenosti i unaprjeđenja kapaciteta medija, naročito kroz rad sa mladima koji su kroz ovo tromjesečno stažiranje osnažili znanja i vještine koje će im biti od koristi u daljim profesionalnim angažmanima.

“Plaćeno tromjesečno stažiranje je organizovano u okviru projekta „Mediji za mene“ koji CGO sprovodi uz podršku ambasade Holandije, ambasade Norveške i Balkanskog fonda za demokratiju njemačkog Maršalovog fonda SAD (BTD)”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve