Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Potpisan Memorandum o saradnji između Opštine Bar i Eko-fonda

Raičević je, pozdravljajući potpisivanje Memoranduma, izrazio uvjerenje da će buduće partnerstvo Opštine i Fonda doprinijeti uspješnoj implementaciji značajnih projekata zaštite životne sredine

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i izvršni direktor Fonda za zaštitu životne sredine (Eko – fond) Draško Boljević potpisali su Memorandum o saradnji. Ovim aktom utvrđeni  su modeli djelovanja u cilju realizacije zajedničkih projekata, programa i aktivnosti iz oblasti zaštite životne sredine, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u Crnoj Gori.

Raičević je, pozdravljajući potpisivanje Memoranduma, izrazio uvjerenje da će buduće partnerstvo Opštine i Fonda doprinijeti uspješnoj implementaciji značajnih projekata zaštite životne sredine.

“On je poručio da je lokalna uprava aktivno posvećena rješavanju svih otvorenih ekoloških pitanja, kao preduslova za unaprijeđenje kvaliteta života građana Bara”, navodi se u saopštenju.

Raičević i Boljević su, između ostalog, razgovarali o  modelima za proširenje kapaciteta sanitarne deponije „Možura“ i neophodnim koracima za realizaciju projekta pretvaranja biogasa u električnu energiju, za koji je Opština Bar prethodno pripremila Studiju izvodljivosti.

Pored toga, iskazana je obostrana spremnost da kroz intenzivnu komunikaciju i razmjenu ideja, strane potpisinice memoranduma tijesno sarađuju u oblasti nabavke komunalne opreme, sprovođenju energetskih mjera na zgradama lokalne uprave, ozelenjavanju javnih površina i modernizaciji javne rasvjete.

Draško Boljević, izvršni direktor Eko-fonda istakao je značaj potpisivanja memoranduma, koji će dati veliki doprinos u pružanju zajedničkog odgovora na izazove u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, te jačanju saradnje sa lokalnim samoupravama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve