Aleksandru Savoviću iz Berana određeno je zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je 28. marta polio benzinom i zapalio prodavnicu Igora Tomkića u beranskom naselju Dolac. Savović se tereti za krivično djelo oštećenje i uništenje tuđe stvari.

Kako je Pobjeda objavila, Savović je priznao i preuzeo odgovornost za podmetanje požara koji se dogodio uprkos činjenici da je bila dodijeljena policijska zaštita porodici Tomkić.

Sa druge strane, Tomkić je za Pobjedu saopštio da se uprkos hapšenju Savovića i dalje ne osjeća bezbjedno.

Beranski inspektori su za dan rasvijetlili podmetanje požara na trafici u vlasništvu Tomkića i uhapsili Aleksandra Savovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

-Tokom kriminalističke obrade privedeno je i saslušano više lica. Preduzimajući navedene aktivnosti službenici CB Berane i službenici SKP-a su došli do sumnje da je požar podmetnuo A. S. – kazali su ranije iz policije.

Beranac Igor Tomkić je prošlog mjeseca pretučen zbog čega je Milošu Radeviću (25) i Novaku Petriću (19) iz Berana određen pritvor do trideset dana zbog nanošenja teških tjelesnih povreda i nasilničkog ponašanja.

Tomkić je tada izjavio da „više od godinu dana trpi maltretiranja grupe mladića iz tog naselja jer je hrvatske nacionalnosti i da mu upadaju u prodavnicu i nasrću na kuću“.

Prebijanje Tomkića i paljenje njegove trafike osudili su najviši državni zvaničnici, političke partije, kao i nevladine organizacije.

Skupština opštine Berane je juče na vanrednoj sjednici najoštrije osudila nasilje nad sugrađaninom Igorom Tomkićem, njegovom porodicom i imovinom i apelovala na nadležne da se počinioci tih krivičnih djela otkriju, procesuiraju i najoštrije kazne. Napad na Tomkića vide kao napad na multikulturalne, multinacionalne i multikonfesionalne vrijednosti Berana i Crne Gore.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve