Subota, 16 Oktobra, 2021
Rubrika:

Podizač erekcije ”srpskog sveta”

I danas imamo dobro plaćene puvače koji, zbog moći i novca, puvaju u jedra ’’srpskog sveta’’ pokušavajući tako da podignu već oslabljenu erekciju paše iz Beograda u njegovom opakom naumu da pripoji Crnu Goru svojoj državi.

Piše: Boris Marinović

Prilikom posjete patriotskom skupu na Cetinju 12. 9. 2021. na Dvorskom trgu sretoh poznatog crnogorskog istoričara i profesora Rada Vujovića s kojim započeh razgovor čim su se za to stekli uslovi, a to je nakon što su utihnula skandiranja hiljada ljudi ’’Dritane, pe…u’’, koji je bio tako glasan da je onemogućavao bilo kakav razgovor.

Tema je bila energija i entuzijazam s kojima je Abazović pristupio pomaganju velikosrpskim šovinistima u stvaranju tzv ’’srpskog sveta’’ u Crnoj Gori, a koju nijesu imali drugi političari, njegovi uzori Rahman Morina i Sejdo Bajramović, čijim stazama je krenuo ovaj epigon.

Činilo nam se da je protivprirodno da jedan Albanac muslimanske vjeroispovijesti, s tolikom entuzijazmom pomaže one snage koje istrajno rade, ne samo na kulturnom, nacionalnom i vjerskom istrebljenju crnogorskog naroda, već i naroda kojem on pripada. Ili je pripadao. Prosto, protivprirodni blud.

Naime, Crnogorci najveću žalost zbog stanja u kojem su se našli nose na ovog političara iz razloga što je postalo očigledno da je njegova URA postala pontonski most bez čijeg postojanja ne bi bila moguća sadašnja pohara crnogorskih svetinja i kulturnih dobara, ali i grobova crnogorskih predaka koji se upisuju u vlasništvo strane države i tuđe crkve.

Posebno ljutnju kod Crnogoraca izaziva činjenica da ovu krađu crnogorskog identiteta URA sprovodi zahvaljujući tome što je uspjela da obmane procrnogorske i građanski opredjeljene glasače, posebno s Cetinja, lažno se predstavljajući kao građanska i procnogorska partija, da bi sada, s tim cetinjskim glasovima napadali grad Cetinje, u nelegalno izvedenoj policijsko-vojnoj akciji i desantu od 5. 9. 2021. g. kada su pucajući nedozvoljenim gumenim mecima na sve što se miče, staro, mlado, žene, djecu, i bacanjem šok bombi dokazali da URA sa svojim koalicionim partnerima smatra Cetinje i Crnu Goru kao okupiranu državu, čiji je zadatak da joj promijene svijest o sebi.

U pokušaju da objasni ovu pojavu zvanu Dritan Abazović, istoričar mi je rekao da je ranije čuo, ali da nije vjerovao, da je u osmanskom carstvu postojao institut ’’puvača k…u’’ dok se nije lično uvjerio prilikom boravka u Istanbulu, gdje je vidio originalni dokument.

Naime, suština te ’’funkcije’’ je da ’’puvač k…u’’ puva kroz duvaljku, najčešće ostarjelom paši kojem je oslabila erekcija, u žlijezdu koja se nalazi između debelog crijeva i testisa, i tako stimuliše pašu dok ovaj ima seksualni odnos. Interesantno je što je ovaj stari običaj donekle naučno opravdan, budući da danas vijagra djeluje upravo na tu žlijezdu koju je nekad, kada nije bilo tableta, stimulisao dobro plaćeni puhač.

Suština ove metafore je da ukaže da i danas imamo dobro plaćene puvače koji, zbog moći i novca, puvaju u jedra ’’srpskog sveta’’ pokušavajući tako da podignu već oslabljenu erekciju paše iz Beograda u njegovom opakom naumu da pripoji Crnu Goru svojoj državi.

Izbor Crkve Srbije da se Dritanu Abazoviću da ključna uloga u pokušaju pokoravanja Cetinja, govori o dobro osmišljenoj strategiji čiji je cilj, između ostalih (pljačke identiteta i materijalnih dobara), narušavanje tradicionalno dobrih odnosa između Crnogoraca i Albanaca, kroz uspostavljanje analogije između Dritanovoga rušilačkog djelovanja i osmanskih vojskovođa, od kojih su neki bili Albanci, što su tokom XVII i XVIII vijeka predvodili pokušaje osvajanja Cetinja.

Međutim, Dritan Abazović je više oskrnavio Cetinjski manastir nego sve okupatorske vojske zajedno, jer bi oni samo palili ili rušili Manastir, koji bi Crnogorci ponovo podigli, dok je Abazović dao ključni glas da se sve crnogorske svetinje i crnogorski grobovi prepišu na crkvu tuđe države. Dakle, da trajno izgube svojinu nad svojim kulturnim i sakralnim dobrima, što nije padalo na pamet ni jednom osvajaču Crne Gore do sada.

Takođe, nasilno ustoličenje popa Crkve Srbije u Cetinjskome manastiru, koji predstavlja vlasništvo Cetinjana, a u kojem vjekovima stoluju mitropoliti autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve, predstavlja posebno svetogrđe i poniženje koje je takođe u funkciji asimilacije Crnogoraca i negiranja njihovog identiteta.

Dakle, sramotna uloga Trojanskog konja koja je dodijeljena ovom Danajcu, koji se bezrezervno svrstao uz Crkvu Srbije, je očigledno u funkciji narušavanja međuetničkog sklada i izazivanja međuetničkih sukoba, što se djelotvorno ostvaruje kroz osporavanje crnogorske nacije i kulture.

Inače, u modernom i anglosaksonskom svijetu se nacionalnost definiše kao pripadnost određenoj državi,bez obzira na vjerske i druge razlike, što su Crnogorci prihvatili, dok velikosrbi nacionalnost definišu kao pripadnost svojoj etničkoj skupini i Crkvi Srbije, zbog čega i dolaze u neprestani konflikt sa svim susjedima.

Sve čega se dotakao ovaj političar je ofekalio. Uspio je da od nekad viđenog Filipa Adžića napravi ’’bivšeg čovjeka’’ (kako ga nazva akademik Sreten Vujović), koji je, kao Crnogorac, mogao spriječiti ovu poharu, ali nije, zbog čega je za cetinjske ugostitelje postao nepoželjan gost.

Uspio je da svoje poslanike pretvori u incitatuse (incitatus – omiljeni konj rimskog imperatora Kaligule kojeg je postavio za senatora) koji bez promišljenja aminuju sve što od njih traži Abazović, ili još gore, pokušavaju tome da daju neki logični smisao (Božena Jelušić, koja je postala sinonom za licemjerstvo, isto kao što je baron Minhauzen postao sinonim za lažova).

Uspio je da kolaboracijom s velikosrpskim jednonacionalnim i neetičkim svetom, uzdrma crnogorski multikonfesionalni i etički svijet, tolerisanjem primitivnih napada na pripadnike drugih konfesija i neustavno dajući prioritet jednoj konfesiji – svetosavskoj.

Uspio je da u Crnoj Gori vrati atmosferu 90-ih godina prošlog vijeka, i da zaplaši sve nacionalne manjine, koje su, zahvaljujući ovom političaru i njegovoj podršci četnicima, ponovo izložene mržnji i otvorenim (nesankcionisanim) šovinističkim napadima od strane njegovih kolaboranata.

Ohrabrio je kvaziistoričara Rakovića da prijeti genocidom Crnogorcima riječima da su ’’Crnogorci konvertiti sa kojima treba jednom zauvijek da završimo’’, a kasnije je iznio i plan ’’da će to izvesti 7 i po miliona Srba, koji treba da se obračunaju, kako reče, sa 100.000 Crnogoraca’’, a u prisustvu mitropolita Crkve Srbije Joanikija koji je tu ideju podržao, slijedeći agendu popa Porfirija (što je želja krvnika a ne bratskog naroda, kako napisa Blažo Sredanović).

Da posjeduju volju i (ne)moral da to i učine, Crnogorci znaju iz iskustva od 1918. godine, ali i iz iskustva genocida u Srebrenici i drugih stratišta.

Međutim, ono što zaboravljaju ovi kvislinzi, jeste da je tih 100.000 Crnogoraca napravilo i očuvalo državu koja traje duže od 1000 godina, što nije pošlo za rukom, do dana današnjega, ni mnogobrojnijim narodima, kao recimo Kurdima, kojih ima 30–40 miliona.

Dakle, nije sve u brojevima (nešto je i u srcu u junaka) jer da jeste, ne bi Srbija, sa više miliona stanovnika, 500 godina pod osmanskom vlašću šetala opanke i trpjela pravo prve bračne noći, dok Crna Gora, s druge strane, ’’nije hajala ni za Nemanje, ni za Murate ni za Buonaparte; jer svi oni biše i preminuše, a Crna Gora ostade dovijeka i strašnoga suda, u svojoj volji i slobodi, a to ti je u slavi’’ (kako reče Njegoš).

Međutim, bez obzira na to da li Abazović sve ovo radi iz patoloških razloga (mržnja prema svom, ali i prema prijateljskim narodima), volje za moć ili zbog ugovora s đavolom koji se nalazi u škafu Aleksandra Vučića (koji je rekao da treba ubiti 100 muslimana za jednog Srbina), a što tvrde Demokrate, očigledno je da to radi s velikim zadovoljstvom koje se moglo primijetiti na njegovom ozarenom licu, nakon nezakonitog napada na Cetinje – srce crnogorske državnosti, dok je davao netačne podatke o hronologiji događaja.

Ipak, ono što sve treba da brine jeste činjenica da ova igra moći nezrelih tridesetogodišnjih mladića (Bečića, Abazovića i dr.), bez mudrosti i očigledno ucijenjenih od strane Vučića zbog njihovih seksualnih skarednosti i finansijskih marifetluka (kako sami tvrde), dovodi u pitanje građanski mir u Crnoj Gori i značajno usporava šanse Crne Gore za pridruživanje Evropskoj uniji, a proces dezintegracije građanskih vrijednosti i izbjegavanje građanskih sukoba potenciranih sa strane, kao i suzbijanje epidemije koju ova nesposobna Vlada ne umije da kontroliše, može se otkloniti samo organizovanjem vanrednih izbora i slanjem ovog političkog cirkusa na smetlište istorije.

Najnovije

UBISTVO U ESSEXU NIJE MU BILO SPASA NAKON KRVOPROLIĆA! Umro je konzervativni zastupnik izboden...

Britanski konzervativni parlamentarni zastupnik David Amess izboden je u crkvi u Velikoj Britaniji, a nekoliko sati kasnije je preminuo. Naime, kako javlja Sky News, nepoznati je muškarac ušao...

U subotu promjenljivo oblačno, na sjeveru moguće slabe padavine

Sjutra na jugu promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, na sjeveru pretežno oblačno, uglavnom u prvom dijelu dana mjestimično se očekuju slabe padavine. Vjetar mjestimično umjeren...

Klop: Njukasl će biti supersila, to je Superliga u malom

Njukasl je sada trn u oku mnogim ljudima iz svjetskog fudbala, među prvima je progovorio menadžer Liverpula Jirgen Klop. ''Svrake'' su nedavno prodate saudijskom konzorcijumu...

Nešto čudno šalje signale iz središta naše galaksije

Naučnici su otkrili neobičan signal koji stiže iz misterioznog, za sada nerazjašnjenog izvora u središtu naše galaksije. Prema radu objavljenom u časopisu Astrophysical Journal, signal je...

MVP o izjavi Eskobara: Pojedini mediji pogrešno citirali, Crna Gora je kredibilna članica NATO-a

Ministarstvo vanjskih poslova reagovalo je večeras saopštenjem u kojem navodi da su pojedini mediji pogrešno interpretirali zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Gabrijela...

Najčitanije

Povezano

Abazović: Pokušaj da se obori bezbjednosni sistem nakon 5. septembra za mene bila crvena linija

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i koordinator bezbjednosnih službi Dritan Abazović izjavio je večeras na 2BS forumu da je za njega „crvenu liniju koja se...

Šaranović: Abazović se ponaša kao nekad Čedomir Jovanović

Nakon što je Građanski pokret URA saopštio da Demokrate i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rade sve da ne bude riješeno ubistvo glavnog...

Burić: Posljednja izjava Abazovića pokazatelj da iza njegovih istupa postoje neki drugi razlozi

Državno tužilaštvo do sada je više puta negodovalo zbog pokušaja potpredsjednika Vlade da unizi državnotužilačku organizaciju i omalovaži državne tužioce kao nosioce ove značajne...

Filipović: Posjetom kriminalcu u Spužu, Abazović kompromitovao instituciju koju predstavlja

Današnja izjava potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da je, po pozivu, posjetio u UIKS-u osuđenog za najteža krivična djela Ljuba Bigovića predstavlja nezapamćen skandal u...

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
20.09.2021-07:38 07:38

Molim Vas nemojte tako za malog mladog uobrazenog “mulca”iz Ulcinja “dobar je on nego vi ne razumijete”.Zavrsio je fakultet u Sarajevu,a doktorirao tamo nedje oko Travnika,mlati Crnom Gorom ka da mu je u prciju ostala.a sve po diktatu balonje nistavila Vucica,dakle prirepak Vucica,uostalom poridica malog prirepka se “udomljena”u nebeskoj drzavi sa svim “pocastima” tako da mora Dritko slusati kao mali terijer cak sto mu naredi i kreten Vulin,a za SPC u tu je Dritko numero uno.Mislim da mu je “pukla pgibija u mozak”od kada je “ruke stavio na njega”degradirani pop Gojko Perovic(obadvojica poslusnici)Don Mikelija lupeza i Goveda Ivanovica iz “vesti”.… Pročitaj više »

Pi
20.09.2021-19:05 19:05

Kod mene izaziva 3 dana impotenciju ka mu sliku vidim. Ne mrda jado , kad vidi gorega od sebe.

Sara
20.09.2021-20:42 20:42

Sve je osmisljeno..i pripremljeno..od Puca..2016godine..pa do novih srbijanskih partija..Demokrate URA..DF–SNPitd…Od onog dana kad je gospodin Djukanovic ovog albanca nazvao Bitangom..
Pitam se,zasto JE DPS sve mirno gledao..i dopustio..6-7 mjeseci hordu stranih popova da setaju ulicama CG..Oni su glavni krivci..sto je doslo do ove katastrofe….Oni jednostavno ne umiju da brane drzavu CG..sve kulturno..a ovi su odgovorili na brutalni nacin..pod Hitno..—po dubini i sirini..Ja ne znam .kad ce se nas narod opametiti..

Mi trebamo radikalnu Crnogorsku partiju..i sve ove antidrzavnike i strane popove kazniti..i zabraniti istim da djeluju u nasoj drzavi CG!