Utorak, 25 Juna, 2024
Rubrika:

Počeo sa radom novi korisnički servis Zelenila – Call centar ”Zelena linija”

Crnogorski Telekom je u okviru svog društveno odgovornog poslovanja donirao Zelenilu besplatan kosnički servis ''Zelena linija'' u okviru kojeg će građani Podgorice moći da daju sugestije, prijave probleme ili podnesu zahtjeve

Građani Podgorice, od danas, svakog radnog dana u terminu od 7:00 do 15:00 sati mogu da svoje zahtjeve, probleme, ideje prijave Zelenilu na besplatan broj 020/220-220.

Crnogorski Telekom je u okviru svog društveno odgovornog poslovanja donirao Zelenilu besplatan kosnički servis “Zelena linija” u okviru kojeg će građani Podgorice moći da daju sugestije, prijave probleme ili podnesu zahtjeve, a zaposleni u Zelenilu potrudiće se da sve zahtjeve realizuju u što kraćim rokovima.

Donacija obuhvata i brendiranje kombi vozila, a ovim povodom danas su “Zelenilo” d.o.o. posjetili predstavnici Crnogorskog Telekoma Stjepan Udovičić izvršni direktor i Predrag Perković direktor Komercijalnog sektora.

Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Stjepan Udovičić ovom prilikom iskazao je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Zelenilom.

“Crnogorski Telekom godinama unazad sarađuje sa Zelenilom. Odlični projekti su za nama, od pametnih parkova, zatim aplikacije MOJE DRVO i ozelenjavanja raznih lokacija u Glavnom gradu. Ovog puta, građanima Podgorice obezbjeđujemo servis Cloud Call Centar, odnosno “Zelenu liniju” putem koje se mogu dobiti sve informacije o aktivnostima i uslugama Zelenila, aktivirati zahtjevi za održavanje zelenih površina, ali i za sanaciju određenih oštećenja. Istakao bih, da Cloud call centar Crnogorskog Telekoma omogućava svim kompanijama, bez obzira na veličinu i zahtjeve, brzu aktivaciju savremenog call centra, sa svim funkcionalnostima naprednih call centar rešenja i uz punu fleksibilnost korišćenja sa bilo koje lokacije”, kazao je Udovičić.

Dodao je i koji su to benefiti ovog servisa.

“Vrlo je važno centralizovati, učiniti jednostavnim i dostupnim usluge i servise koje određena kompanija pruža, vjerujem sa smo našli rješenje kada je riječ o Zelenilu. Nadam se, da će putem broja 020/220-220 biti pokrenute brojne zelene inicijative, kao i da će zahvaljujući dinamičnijoj interakciji sa građanima, Podgorica postati još prijatnije mjesto za život“, kazao je on.

Izvršni direktor Zelenila Petar Krivokapić zahvalio se na ovoj vrijednoj donaciji:

“Zelena linija” nije donacija samo Zelenilu, već svim građanima. To je servis koji će koristiti svima, sa jedne strane građanima da dobiju sve potrebne informacije u vezi sa javnim zelenim površinama, kao i da prijave nepravilnosti, podnesu zahtjev ili daju ideju za uređenje našeg grada, a nama kao Zelenilu pomoći će da jednostavnije komuniciramo sa građanima koji jesu naš prioritet, ali i da imamo u uvid u aktuelne zahtjeve i potrebe građana kada je riječ o zelenim površinama širom grada, a mi ćemo se potruditi da ovaj servis iskoristimo u najvećoj mjeri i da naravno realizujemo zahtjeve, na zadovljstvo građana Glavnog grada. Iskreno se zahvaljujemo Telekomu na donaciji i nadamo se da će nakon brojnih zajedničkih projekata, ova dobra praksa biti nastavljena i da ćemo imati još sličnih projekata, a na ovaj način i Podgoricu učiniti još ljepšom i zelenijom”, kazao je Krivokapić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve