Četvrtak, 25 Jula, 2024
Rubrika:

Ambasada Slovenije donirala Zelenilu računare

Ambasada Republike Slovenije raspoložena je da pomogne u izgradnji novog parka koji će biti prepoznatljiv po lipama, a koji će biti dom jednom od najvažnijih i najkorisnijih insekata, pčelama

Izvršni direktor “Zelenilo” d.o.o. Podgorica Petar Krivokapić sastao se sa ambasadorkom Slovenije Bernardom Gradišnik, a tom prilikom razmijenili su važna iskustva i namjere da se u narednom periodu intezivira saradnja po pitanju očuvanja životne sredine, navodi se u saopštenju Zelenilo d.o.o.

Kako dodaju, primarno, potpisan je Ugovor kojim je Ambasada Republike Slovenije donirala Zelenilu računarsku opremu za potrebe ostvarivanja bržeg i efikasnijeg poslovanja Društva, a tim povodom Krivokapić je izrazio zahvalnost.

“Ova, za nas, vrijedna donacija doprinijeće lakšem i bržem poslovanju Zelenila, a saradnja sa Ambasadom Republike Slovenije pospješiće poslovonje i na drugim poljima. Zadovoljstvo mi je što ambasadorka Gradišnik dijeli moje mišljenje da je zaštita životne sredine ključan faktor za bolje sjutra te iskazujem nadu da će se ova saradnja i u budućnosti nastaviti kroz razne projekte ozelenjavanja Glavnog grada”, istakao je Krivokapić.

Ambasadorka Slovenije Bernarda Gradišnik izrazila je zadovljstvo što je ambasada donacijom pomogla Zelenilu. “Složili smo se da zajedno radimo na tome da se u Podgorici osnuje park koji će biti bogat lipama.

” Ona je istakla da je “list lipe simbol Slovenije, a kao medonosna vrsta stabla može dati veliki doprinos očuvanju životne sredine”, dodala je Gradišnik.

Takođe, ambasada Republike Slovenije raspoložena je da pomogne u izgradnji novog parka koji će biti prepoznatljiv po lipama, a koji će biti dom jednom od najvažnijih i najkorisnijih insekata, pčelama.

Ambasadorka je takođe podsjetila da je na inicijativu Slovenije, 20. maj bio proglašen Svjetskim danom pčela i da Slovenija ovaj datum svake godine obilježava širom svijeta, pa i u Crnoj Gori, pa bi bilo lijepo da do tog datuma sledeće godine pokušamo realizovati ovaj projekat.

Ambasadorka je istakla zadovoljstvo zbog saradnje sa Zelenilom i izrazila nadu da će se zajednički projekti kojima ćemo doprinositi očuvanju životne sredine i unapređenju urbanih zelenih površina biti nastavljeni, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve