Prije nekoliko dana, tačnije 19. septembra došlo je do obrušavanja dijela gradskih bedema iznad Gurdića, južnih gradskih vrata, kazao je za Skala radio Zoran Mrdak, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

foto Radio Skala

Hitno je intervenisala Komunalna policija.

Uključena je Služba zaštite i spašavanja Kotor, Komunalno preduzeće, koji su, zajedno izašli na lice mjesta i konstatovali što bi prioritetno trebalo uraditi, kazao je Mrdak.

Reagovano je po hitnom postupku kako bi se spriječila nesreća usred mogućeg obrušavanja stijenske mase tako što je zatvoren prolaz južnim gradskim vratima.

Mrdak kaže da je Direkcija neposredno potom kontaktirala specijalizovanu kuću Menadžer, koja se bavi ovim poslovima.

Ova firma ima predstavništvo u Crnoj Gori. Njihovi stručnjaci su na licu mjesta napravili uvid u stanje na dijelu bedema sa kojega se obrušio dio kamena i opasno zaprijetio prolaznicima. Dogovoreno je da se djeluje hitnim postavljanjem zaštitnih mreža kojima će se pokriti prostor o kome se radi i na taj način spriječi urušavanje gradskih bedema. Radovi su u toku, kazao je direktor kotorske Direkcije. Pripremljen je materijal a sjutra i najkasnije prekosjutra će biti saniran dio gradskih bedema. Na taj način  će se stvoriti preduslov da bude bezbijedan prolaz građana južnim gradskim vratima.

Mrdak je kazao da kiša ne ometa radove, ali da je problem bio nabavka specijalne mreže, koja je, za ovu priliku pozajmljena, kako bi se što prije postavila i posao završio što hitnije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve