Izgradnja kružne saobraćajnice na raskrsnici ulica Meše Selimovića i Blaža Jovanovića s ciljem da se poveća nivo bezbjednosti saobraćaja za sve učesnike i omogući bolje regulisanje saobraćaja u odnosu na postojeće stanje u blokovima V i VI počela je danas, saopšteno je iz Glavnog grada.

Foto: Glavni grad

“Izvođač radova je preduzeće „Metal-Alu-Plast“, rok izvođenja je 100 dana računajuči od 03.avgusta 2020.godine. Ugovorena vrijednost radova iznosi 286.835,74 eura. Projektnim rješenjem su obuhvaćena tri kraka, ukupne dužine 364,21m”, dodaje se u saopštenju.

Kružni tok je projektovan sa jednom ulivnom i jednom izlivnom saobraćajnom trakom i u skladu sa usvojenim prečnikom kruga izabrani su standardni elementi za oblikovanje ulivnih i izlivnih traka mjerodavni za projektovanje gradskih površinskih raskrsnica sa kružnim tokom. Cijelom dužinom obostrano biće izgrađeni trotoari i formirane zelene površine.

Projektnom dokumentacijom su obuhvaćeni projekti hidrotehničkih instalacija, elektrotehničke-jaka struja i elektrotehničke-slaba struja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve