Službi zaštite i spašavanja Pljevlja danas oko 13 sati dojavljen je požar na Rudnici.

Požar na Rudnici

Po dojavi na teren je upućena jedna ekipa vatrogasaca-spasilaca koja je uvidjela da se radi o požaru koji je zahvatio veliku površinu trave, niskog rastinja i kleka na teško pristupačnom terenu.

Požar se zbog vjetra brzo širio i prjetio da ugrozi imovinu porodica Rovčanin i Klačar. Odmah zatim na teren su upućene dodatne snage da bi u jednom momentu pa do lokalizovanja požara i potpunog gašenja oko 19 sati bilo angažovano 14 vatrogasaca-spasilaca sa šest vozila.

Iako su nadležni iz Službe zaštite i spašavanja i Komunalne policije više puta apelovali da se ne pali vatra na otvorenom što može imati tragične posljedice po zdravlje ljudi i materijalna dobra u proteklom periodu su se u gradskoj sredini neodgovorni građani oglušivali na takve apele.

Zbog neodgovornih građana troše se opštinski resursi, plaćaju prekovremeni sati vatrogascima i raubuje vatrogasna tehnika na nepristupačnim terenima.

Iz tog razloga iz Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja opet apeluju na građane da ne izazivaju požare jer posljedice mogu biti nesagledive. Takođe apeluju na nadležne državne organe da kroz izmjenu zakonske regulative najoštrije sankcionišu piromane.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve