Zaposleni u Službi ambijentalne higijene i infrastrukture Nacionalnog parka Skadarsko jezero su pokosili travu i uredili pješačku stazu koja vodi od centra Virpazara do lokalne željezničke stanice, saopštili su iz NPCG.

foto NP Skadarsko jezero

”Takođe su, i u prethodna dva mjeseca, uprkos vanrednim mjerama zbog virusa COVID19, realizovali niz aktivnosti, kako bi spremno dočekali posjetioce: uređene su najfrekventnije lokacije i staze, zamijenjeni su dotrajali i postavljeni novi parkovski mobilijari, signalizacije i infotable”, dodali su u saopštenju.

Nacionalni parkovi Crne Gore, pa tako i NP Skadarsko jezero, kako navode, pružaju najljepše uslove za odmor u zdravoj životnoj sredini i zaštićenoj prirodi.

”Posjetiocima su na raspolaganju pješačke, edukativne i biciklističke staze, sportski ribolov, posmatranje ptica, krstarenje jezerom i upoznavanje njegovih vrijednosti i ljepota, vožnja kajacima, centri za posjetioce, ribarska naselja, degustacija domaće hrane i vina, meda…Svi zaposleni u nacionalnim parkovima se trude da boravak posjetiocima učine bezbjednim, zanimljivim i ugodnim. Molimo sve korisnike prostora da se sa pažnjom odnose prema ukupnim vrijednostima ovog zaštićenog područja, da poštuju red i odlažu otpad na za to predviđenim mjestima”, navode iz NPCG i na kraju pozivaju sve posjetioce da poštuju sve privremene mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve