Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024
Rubrika:

Krivolovci zatečeni na jezeru, pa pobjegli: Zaplijenjeno 60 kilograma ribe

Akcija pripadnika Službe zaštite NP Skadarsko jezero odigrala se u ranim jutarnjim satima, a krivokolci su, nakon što su primijetila nadzornike dala u bijeg, ostavljajući za sobom veliki plijen

Dva krivolovca u rejonu Zbelj na Skadarskom jezeru pobjegla su, nakon što su primijetili nadzornike u akciji, saopšteno je iz Nacionalnih parkova.

Akcija pripadnika Službe zaštite NP Skadarsko jezero odigrala se u ranim jutarnjim satima, a krivokolci su, nakon što su primijetila nadzornike dala u bijeg, ostavljajući za sobom veliki plijen.

Kako je saopšteno, na licu mjesta pronađeno je plovilo sa vanbrodskim motorom koje je služilo za prebacivanje do plovila sa većim motorom, oko 60 kilograma ribe, pretvarač (agregat), sonda, kablovi, tri akumulatora i ostala oprema.

U toku je identifikacija osumnjičenih i prikupljanje dodatnih dokaza, a nadležno tužilaštvo je obaviješteno o ovom događaju.

“Ovo je prilika da podsjetimo javnost da uskoro počinje ribolovni zabran i da će posebna pažnja biti usmjerena rejonima Plavnice i Pantovca kako bi osigurali očuvanje ribljeg fonda u tim područjima”, piše u saopštenju NP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve