Petak, 22 Septembra, 2023
Rubrika:

Penzioneri nezadovoljni: Penzije uvećavane svega šest eura

Predstavnik penzionera Milo Đurović ističe za Gradsku televiziju da minimalna penzija ne smije biti niža od 350 eura

Januarske penzije koje će biti isplaćene oko 20. februara biće povećane 2,5 odsto, što znači da će penzioneri sa najnižim primanjima dobiti uvećanje od šest eura. Riječ je o redovnom usklađivanju koje prati stopu inflacije. Najavljenim povećanjem penzioneri nijesu zadovoljni i ostaju pri zahtjevu da minimalna penzija u Crnoj Gori bude 350 eura.

Predstavnik penzionera Milo Đurović ističe za Gradsku televiziju da minimalna penzija ne smije biti niža od 350 eura.

“Ovo povećanje niukom slučaju ne može da bude odobreno niti sa bilo koje strane prihvaljivo ili prihvaćeno. Minimalna penzija ne može biti niža od 350 eura”, ističe Đurović.

Penzionere, kao najugroženiju populaciju građana u Crnoj Gori, ove godine očekuju tri usklađivanja. Pored ovog januarskog naredno usklađivanje penzija je u maju, a treće u septembru.

“Smijem se usuditi i reći da više od dvije trećine penzionera ima probleme i da se nalaze u dosta nepovoljom socijalnom položaju”, kaže Đurović.

U drugoj polovini januara najavljeno je da će 8,5 miliona eura biti izdvojeno kao pomoć penzionerima i korisnicima materijalnog obezbjeđivanja, koji su najviše pogođeni inflacijom energenata.

Ova sredsta predstavljaju dio novca od ukupno 30 miliona eura koji je Crna Gora dobila bespovratno u okviru paketa energetske podrške Evropske unije. Ova pomoć namijenjena je penzionerima sa najnižim primanjima, a pomoć će dobiti i korisnici materijalnog obezbjeđenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve