Petak, 31 Marta, 2023
Rubrika:

Otvoren Forum Inovacije mijenjaju Crnu Goru

Treći forum „Inovacije mijenjaju Crnu Goru” otvoren je sinoć u Podgorici u organizaciji Mreže alumnista Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori (NVO MAUK), a pod finansijskim pokroviteljstvom Britanske ambasade Podgorica

Treći forum „Inovacije mijenjaju Crnu Goru” otvoren je sinoć u Podgorici u organizaciji Mreže alumnista Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori (NVO MAUK), a pod finansijskim pokroviteljstvom Britanske ambasade Podgorica.

Na forumu će, kako je najavljeno, biti predstavljeni inovativni projekti i ideje iz obrazovanja, upravljanja i razvoja, ljudskih prava i tehnologija.

Tokom otvaranja Foruma, britanska ambasadorka Alison Kemp kazala je da su događaji poput ovog upravo prilike da govorimo o tome šta nam je svima zajedničko: želja da naša društva budu modernija, otpornija, želja da naše institucije bolje osluškuju potrebe građana i da im pružaju bolju zaštitu.

Alison Kemp

„Ovo je tek zora digitalnog doba, a male i sposobne mlade zemlje poput Crne Gore s pravom ulažu vrijeme u razmišljanje o tome kako možemo iskoristiti mogućnost doba koje je pred nama“, rekla je Kemp.

Saša Ivanović, predsjednik Odbora direktora Naučno-tehnološkog parka podsjetio je da je prošle godine dodijeljeno 19 doktorskih stipendija, koje osim mogućnosti za istraživački rad na jednom od univerziteta Crne Gore, omogućavaju boravak u nekoj od prestižnih evropskih ili svjetskih institucija.

Saša Ivanović

“Ove godine biće dodijeljeno još 17 stipendija, a predviđen je i novi konkurs sledeće godine kojim će se doći do kritične mase od 50 doktoranata”, dodao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve