Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana Radoslavu Gilu Stanišiću (36) zbog paljenja vozila ND Vijesti.

foto Dan

Ranije danas iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici saopšteno je da je Stanišiću određeno zadržavanje do 72 sata.

Državni tužilac je Stanišića saslušao u svojstvu osumnjičenog.

“Nakon saslušanja državni tužilac je osumnjičenom odredio rješenjem zadržavanje najduže do 72 sata zbog osnova sumnje da je izvrsio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti putem podstekavanja. Državni tužilac je takođe podnio Osnovnom sudu u Podgorici predlog za određivanje pritvora protiv Stanišića”, naveli su iz Tužilaštva.

Stanišić je uhapšen juče u Beogradu zbog ilegalnog prelaska granice, a kažnjen je novčano i izrečena mu je zabrana ulaska u Srbiju, nakon čega ga je srpska policija na GP Dobrakovo predala crnogorskim kolegama.

Podsjetimo, Stanišić je, kako se osnovano sumnja od 2011. do 2014. godine angažovao dvojicu, tada maloljetnika – Stefana Popovića i Dragoslava Miloševića – da zapale pet vozila Vijesti.

Popović i Milošević su uhapšeni u aprilu, a policija je tragala za Stanišićem.

Stanišić se potraživao i zbog sumnje da je učestvovao u jednom drugom krivčnom djelu – ranjavanju sugrađanina Igora Krstovića krajem januara u Zeti.

On je od ranije poznat policiji, a hapšen je zbog iznude i nasilničkog ponašanja.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments