Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Opština Bar: Zanatlijama dodijeljeno još 12.000 eura za započinjanje ili unaprijeđenje biznisa

Sredstva su dodijeljena, kako navode, shodno Programu za podršku razvoju zanatstva na teritoriji opštine Bar koje lokalna uprava realizuje od 2021. godine sa ciljem aktivacije i promocije zanatlija, u kontektu omogućavanja nabavke opreme i alata namijenjih za obavljanje zanatske djelatnosti, pohađanja seminara i edukacija, te predstavljanja na sajmovima

Opština Bar saopštila je da je drugi put u 2023. godini podržala lokalna privredna društva i preduzeća koja obavljaju zanatsku djelatnost kroz dodjelu bespovratnih budžetskih sredstava u iznosu od 12.000 eura za započinjanje novog ili unaprijeđenje postojećeg biznisa.

“U skladu sa usvojenom Odlukom o odobravanju sredstava, grantove za realizaciju biznis planova za razvoj zanatske djelatnosti dobili su: Rajko Čurović, za realizaciju biznis plana proizvodnje jedinstvenih suvenira od maslinovog drveta i epoksi smole, Marija Vukčević sa planom „Zdravljem do dodira ljepote“, Sead Kovačević za adaptaciju enterijera u postojećoj zanatskoj djelatnosti, Nemanja Jović za potrebe opremanja frizerskog salona „Rock n hair“ , zatim Amra Saljević sa planom unaprijeđenja poslovanja u frizerskoj djelatnosti, Zorka Čelebić za biznis plan „Krojački salon Zorica – budi u trendu“, te Almira Međedović i DOO „Monte-Tivar“ za unaprijeđenje poslovanja”, naveli su u saopštenju.

Sredstva su dodijeljena, kako navode, shodno Programu za podršku razvoju zanatstva na teritoriji opštine Bar koje lokalna uprava realizuje od 2021. godine sa ciljem aktivacije i promocije zanatlija, u kontektu omogućavanja nabavke opreme i alata namijenjih za obavljanje zanatske djelatnosti, pohađanja seminara i edukacija, te predstavljanja na sajmovima.

“Realizujući ovaj vid podrške, Opština Bar je dodijelila bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 38.000 eura, podržavajući na taj način poslovanje 20 barskih zanatlija, što potvrđuje njena nastojanja da doprinese razvoju poslovnog ambijenta i unaprijeđenju turističke i ekonomske ponude grada kroz povećanje broja zanatlija, u prvom redu onih koji se bave tradicionalnim zanatima, te u konačnom otvaranju novih radnih mjesta”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve