Donacija Opštine Bar, javnih funkcionera i službenika lokalne samouprave u iznosu od preko 36.055 eura uplaćena je Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti za borbu protiv epidemije korona virusa. Za ovu svrhu Opština Bar je iz budžetske rezerve opredijelila 25.000 eura.

Bar

“Donaciju u vrijednosti polovine svojih zarada dali su predsjednik Opštine Bar, potpredsjednici Opštine, glavni administrator, glavni gradski arhitekta, starješine organa lokalne uprave i službi, te direktori opštinskih preduzeća. Svoj doprinos su dali i odbornici Skupštine opštine Bar, gdje je mjesečnu nadoknadu od 200 eura doniralo njih 25, i to odbornici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Liberalne partije, Socijaldemokratske partije i Građanskog pokreta URA”, dodaje se u saopštenju Opštine Bar.

Novčane donacije lokalne uprave i zaposlenih u opštinskim preduzećima, te odbornika Skupštine u Baru pokazatelj su odgovornog odnosa prema društvu, shvatanja ozbiljnosti situacije i čin solidarnosti s pojedincima i službama neposredno uključenim u borbu protiv širenja korona virusa u Crnoj Gori.

Imajući u vidu značajno povećanu potrebu za nabavkom neophodne opreme za zdravstveni sistem i druge javne službe, i obezbjeđivanje uslova za adekvatno liječenje pacijenata, ova sredstva će biti dodatni činilac pravovremenog i adekvatnog odgovora grada Bara i čitave zajednice u podršci suzbijanju epidemije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve