Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Omeragić: Fašistički komentari ne smiju postati praksa u javnom diskursu

''Komentari zahtijevaju hitno procesuranje od strane tužilaštva i Uprave policije''

Govor mržnje i prijetnje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, koji su putem komentara na portalu In4S upućene urednicima Portala Standard Jasmini Muminović i Samiru Rastoderu, nedopustivi su i zahtijevaju hitno procesuranje od strane tužilaštva i Uprave policije, kazao je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić.

Podsjećamo, na portalu IN4S objavljen je tekst sa naslovom ”Standar(dno) pokvareni: Jasmina i Samir posprdavaju se Srbima sa Kosmeta i vrijeđaju Srbe iz Crne Gore”, kojim se targetiraju Muminović i Rastoder.

“Krajnje je neprihvatljivo za jedno demokratsko društvo da se zbog uređivačke politike nekog medija, novinarima prijeti i upućuju uvrede na vjerskoj i nacionalnoj osnovi i da se vrijeđa njihova ličnost. Fašistički komentari ne smiju postati praksa u javnom diskursu i država mora da pokaže snažnu odlučnost u pravcu zaštite novinara od ovakvih i sličnih oblika govora mržnje”, poručio je Omeragić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
21.12.2022-19:56 19:56

Ali gospodine Omeragiću, fašistički komentari već jesu odavno praksa u javnom diskursu. Nažalost to faštistički, neće niko da nazove pravim imenom a ono glasi SRPSTVO! A što se tiče tužilaštva i uprave policije, pa oni gospodine Omeragiću evo dvije godine zvanično štite i pomašu te neskrivajuće srpske teroriste. Samira Rastodera znam lično. Sjajan čovjek, čista duša i pravi profesionalac. Za Jasminu Muminović, ubijeđen sam da je krase isti ljudski kvaliteti. Ostaje već 30 godina neriješeno pitanje: KO ĆE I KADA ZAŠTITI I ŠTITITI CRNOGORSKE GRAĐANE OD OPŠTEG, NEMILOSRDNOG SRPSKOG UGNJTAVANJA?